SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biri de Malatya'ya Kurulacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:29
A- A+ PAYLAŞ

Yüzey ve yeraltı sularında nitrat kirliliğinin izlenmesi için Malatya’da kurulacak mobil laboratuvarın kapsadığı illerin temsilcileriyle toplantı düzenlendi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ile birlikte Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan illeri Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri şube müdürleri ile konu sorumlusu elemanlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ali Selvi, "Bu proje ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın alt yapısını güçlendirerek, yüzey ve yeraltı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi amaçlanıyor. Projeyle birlikte tarımsal aktivitelerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi ile su kaynakları, toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılması hedefleniyor. Nitrat Direktifinin uygulanması için 2005 yılından bugüne kadar tarımsal alanlar içerisinde kalan yüzey ve yeraltı sularında belirlenen yaklaşık bin 750 adet su numunesi alma istasyonunda izleme yapılacak. Bu izlemeleri desteklemek üzere, Nitrat Projesi'nin mal alımı bileşeni kapsamında 20 adet mobil laboratuvar alımı yapılmıştır. 20 adet mobil laboratuvardan biri de ilimize kurulacak. Mevcut izleme sistemine mobil laboratuvarların adapte edilmesiyle alt yapı kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Mobil laboratuvarlar su analizlerinin yanı sarı, bazı toprak parametrelerini analiz edecek kapasiteye sahiptir. Mobil laboratuvarlar sayesinde analizler çok hızlı bir şekilde yapılacak. Sulardan alınan örnekler, mobil araçlardaki laboratuvar düzenekleri sayesinde uzman personel tarafından anında analiz edilebilecek ve olaya hızlı bir şekilde müdahale edilmesi sağlanacak" dedi.

Konu hakkında görüşlerin dile getirildiği toplantıda, karşılıklı bilgi alışverişinde de bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız