SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri de Malatya'yı Gösterse!.

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nde "Rüyamızda bile Türkiye'yi görüyoruz" başlığıyla yayınlanan bir haber, inşaatının yüzde 85'i tamamlandıktan sonra, atıl halde bırakılıp, uzun bir sürecin ardından "özelleştirme" kapsamına sokularak, maliyetinin çok altında satışa çıkarılan Malatya Vagon Onarım Fabrikası'nın, bu yatırım için pazarlanması gerektiğini akıllara getirdi. Bunun için de, Malatya Milletvekillerine ve başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere sivil toplum örgütlerine de görev düşüyor.

HÜRRİYET'İN HABERİ..
Hürriyet'te, 14 Aralık Pazar günü yayınlanan haber şöyle:

"Dünyanın önde gelen tren üreticilerinden İtalyan Finmeccanica, yatırım yapmak için Türkiye’ye gözlerini çevirdi.

Ansaldo İş Geliştirme Müdürü Arcangelo Fornelli, Türkiye’yi ilgiyle izlediklerini belirterek, “Gecemiz gündüzümüz Türkiye oldu. Öyle ki rüyamızda bile görüyoruz” dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İtalya’da çeşitli temaslarda bulundu. İtalya’nın savunma sanayi ve ulaştırma alanlarındaki uluslar arası firması Finmeccanica’nın ulaştırma yatırımlarını üstlenen Ansaldo’da da çeşitli incelemelerde bulunan Karaman, Ansaldo’nun Floransa’daki vagon fabrikasını ziyaret etti.

Fabrikada Ansaldo’nun yatırımları konusunda brifing veren Ansaldo İş Geliştirme Müdürü Arcangelo Fornelli, Finmeccanica’nın Türkiye ile Atak helikopterleri projesinde de ortak çalıştığını hatırlatarak, ayrıca Türkiye’de sahil güvenlik projesi ürettiklerini dile getirdi.

“KRİZE RAĞMEN BÜYÜME HEDEFLERİNİ DEĞİŞTİRMEDİK”

Finmeccanica’nın yıllık cirosunun 2007’de 13 milyar 429 bin euro olduğunu ifade eden Fornelli, şöyle devam etti:

“2008’de de bu başarımızı koruyacağız. Yılsonu ciromuzun 16 milyar euroya ulaşmasını bekliyoruz. 16 bini aşkın personel sayımızı da 17 bine çıkaracağız. Krize rağmen büyüme hedeflerini değiştirmedik. 2009’da da büyümeye devam edeceğiz. Biz reel üretim yapıyoruz. Finansmana dayalı değiliz. Savunma, ulaştırma ve enerji ürünlerine durgunluk yok. Üretimde eksik yok az da olsa artış var. Siparişlerde iptal ya da talepte erteleme yok.”

“ANKARA, KAYSERİ VE SAMSUN METRO VAGONLARINI ÜRETTİK”

Tren hatlarının güvenliğinde büyük önemi bulunan sinyalizasyon işlerini Ansaldo STS’nin, vagon üretimini de Ansaldo Breda’nın yürüttüğünü kaydeden Fornelli, dördü İtalya, biri ABD’de olmak üzere olmak üzere beş fabrikaları bulunduğunu söyledi. Fornelli, şirketin Türkiye’de de Ankara, Kayseri ve Samsun’daki metro vagonlarını ürettiğini ve Avrupa’nın büyük bölümüne vagon sattığını dile getirdi.

Ürettikleri hızlı trenin saatte 300 kilometre hıza ulaştığını belirten Fornelli, uçak şirketlerine “meydan okuduklarını” kaydetti. Fornelli, “Uçak şirketlerini tamamen ortadan kaldırmak istemiyoruz. O yüzden hızı 300 kilometre ile sınırladık” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Bir gazetecinin Türkiye’ye tren fabrikası açmayı planlayıp planlamadıklarını sorması üzerine Fornelli, Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. Fornelli, “Gecemiz gündüzümüz Türkiye oldu. Öyle ki rüyamızda bile görüyoruz. Türkiye’ye çok büyük sevgi ile bakıyoruz. Hızlı tren ve metro projeleri çok hızlı gelişiyor. Türkiye’ye büyük ilgi ile bakıyoruz. Türkiye sanayisi ile omuz omuza çalışabiliriz. TCDD’nin lokomotif olan TÜLOMSAŞ ile çalışabiliriz. Türkiye’deki yeni raylı sistem projelerinde de yer almak isteriz” diye konuştu.

“İTALYA İLE DENEYİMLER PAYLAŞILACAK”

Öte yandan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İtalya Devlet Demiryolları Genel Müdürü Mauro Moretti ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle ilgili bilgi veren Karaman, “Artık iki ülkenin tren idaresi attıkları her türlü adımı karşı tarafa bildirecek. Sanayi de bundan yararlanacak. Ray üreticisi, o ülkede ne olup bittiğini bilecek. İşletim, altyapı, personel eğitimi ve bakım gibi konularda bilgimizi birbirimize aktaracağız. Ülkeler, fizibilite konusunda da birbirine destek olacak” dedi. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız