SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnkar Etti.. "Biri Geldi, Telefonumu Aldı, O Aradı"

0
Güncellendi - 2019-01-18 05:54:46
İnkar Etti..
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişimi sırasında cep telefonuyla 2. Ordu Komutanlığı'ndaki darbeci subaylarla görüştüğü ve  FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün "mahrem imamı"olduğu öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı. Eski öğretmen olan sanık Atalay K., daha önceki savunmalarını tekrar ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın duruşmasında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan sanık Atalay K. ile avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanının, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, 2. Ordu Komutanlığında görevli olan ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yapılan yargılamaları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanıklar eski binbaşı Eyüp Kök, eski yarbay Ahmet Üçbudak ve darbe gecesi kolluk kuvvetiyle girdiği çatışmada ölen örgüt üyesi eski binbaşı Fatih Kılıç ile görüştüğünün, HTS kayıtlarından tespit edildiğini hatırlatması üzerine sanık Atalay K., ismi geçen askerleri tanımadığını iddia etti.

Sanık Atalay K., hakkındaki sohbet toplantılarına katıldığı yönündeki tanık beyanlarını kabul etmeyerek, herhangi bir kod isim kullanmadığını da savundu

Atalay K., aramaları kendisinin yapmadığını savunarak, şu ifadelerde bulundu:

“Ben o gece kanal boyundaki bir pastanede dondurma yedim. Daha sonra televizyonlarda darbe girişimi haberleri çıktı. Sonra eve geçtim. Evim 2. Ordu Komutanlığına 200 metre uzaklıktadır. Kalabalık artınca aşağıya indim, yanıma memur olduğunu ve ailesini arayacağını söyleyen biri geldi ve telefonumu istedi. Ben de telefonunu verdim. Görüşme yaptıktan sonra bu kişi telefonumu geri verdi. Kimi aradığını bilmediğim için, bu hususu sorun yapmadım. Aranan kişileri tanımıyorum."

Duruşma savcısı, tanık beyanları, HTS kayıtları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Atalay K.'nin, örgüt içinde askeri personelle ilgilenen "Adil" kod adlı mahrem imam olarak faaliyet yürüttüğü belirtilmişti.

Sanığın çelişkili ifade verdiği belirtilen iddianamede, “Adına kayıtlı telefonla 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bizzat darbeye iştirak eden ve çatışma sonucu öldürülen örgüt mensubu ve yine bir kısım örgüt üyesi asker şahsı aradığı, bu konuda çelişkili ve hayatın olağan akışı ile uyumlu olmayan beyanlar verdiği anlaşıldığından şüphelinin FETÖ/PDY’ye üye olduğu kanaatine varılmıştır.” değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Hakkında işlem yapılan bir askerin de ifadelerine yer verilen iddianamede, asker şüphelinin, Ankara’da örgüte ait evde “Adil” isminde bir öğretmenle tanıştığını, daha sonra başka örgüt evinde “Adil”in Malatya‘ya tayin olduğunu duyduğunu ifade ettiği yeralmıştı.

Sanığın  FETÖ/PDY içinde aktif rol aldığı ve bu kapsamda önemli görevler üstlendiği ifade edilen iddianamede, sanığın örgütle bağlantılı olması nedeniyle kanun hükmünde kararname ile kapatılan derneğe üye olduğu ve çocuklarını da 2009-2016 yıllarında örgütle bağlantılı okullara gönderdiği kaydedilmişti.

Sanığın terör örgütünün finans kaynaklarından Bank Asya’da hesabının bulunduğu belirtilen iddianamede, “Bu hesabında 2014 Ağustos ayında 104 bin 715 lira bulunduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin hesap hareketindeki bakiye artışının terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in Bank Asya’ya sahip çıkılmasına yönelik talimatı sonrasında olduğu gelen kayıtlardan anlaşılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.

İddianamede, sanığın FETÖ üyeliği suçundan işlem yapılan bazı şüphelilerle Ankara Kızılcahamam’daki otele aynı gün giriş kayıtlarının bulunduğu da yeralmıştı.

Sanığın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanlığı'ndaki darbeci subaylarla da görüştüğünün belirtildiği iddianamede, şunlar yeralmıştı:

"Şüphelinin adına kayıtlı olan ve kendi kullanımında olduğu tespit edilen GSM hattı ile 16 Temmuz 2016'da Malatya 2. Ordu Komutanlığında görevli olan ve haklarında silahlı terör örgütü üyeliği suçundan işlem yapılan Eyüp Kök (Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs) suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen eski binbaşı ile saat 01.15'te) ve Ahmet Üçbudak (Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen eski yarbay ile saat 01.08'de), yine darbe gecesi kolluk kuvvetiyle girdiği çatışmada ölen örgüt üyesi Fatih Kılıç (eski binbaşı ile saat 01.11'de) ile görüşme kayıtlarının bulunduğu HTS kayıtlarından anlaşılmıştır."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kenevir (5 yıl önce)
    Malatyasporumuzun başkanının haraç istediler haberi ne oldu?adliyede onuda yazın!
    0
    0
    Yanıtla