SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri 'Gördüm', Öteki 'İftira' Diyor!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen hırsızlık ve yankesicilik olaylarının faillerinin yakalanabilmesi için polis araştırmalarını sürdürüyor.

OLAYLAR..
Küçük Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 35 yaşlarındaki S.E. adlı kadın, polise başvurarak, iki ay önce evinin kapısını açık bırakıp akraba ziyaretine gittiğinde 300 lira parasının çalındığını, yedek anahtarlarının da kaybolduğunu, daha sonra değişik zamanlarda kendisi evde yokken 205 lirasının daha çalındığını, en son kendisinin evde olmadığını zanneden alt kat komşusu 25 yaşındaki G.K.’nin anahtarla evin kapısını açıp girdiğini, bu sırada içeride olduğunu ve G.K.’yi gördüğünü belirterek, defalarca kendisiden izinsiz ve habersiz eve girip para çalan bu kişiden şikayetçi olduğunu bildirdi. G.K., ise suçlamaları kabul etmedi ve kendisine iftira edildiği gerekçesiyle S.E.’den şikayetçi oldu.

Melekbaba Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili polise ifade veren 21 yaşındaki G.T. adlı kadın, evine geldiğinde, lavaboda sesler duyduğunu ve oraya doğru gittiğinde 31 yaşındaki S.Ö. ve 38 yaşındaki A.U. adlı kadınlarla karşılaştığını, hırsızlık amacıyla eve girdiklerini düşündüğü kadınların kendisini dövüp kaçmaya çalışırken komşularca yakalandığını anlattı. İki kadın suçlamaları kabul etmeyip iftira olduğunu öne sürerken, polis araştırmaya başladı.

24 yaşındaki S.A. adlı bayan, kent merkezinde iken çantasını kontrol ettiğinde içerisinde kimliği ve bir miktar parasının bulunduğu cüzdanının çalındığını fark edince polise başvurdu. Polis yankesiciyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

Hanımınçiftliği’ndeki bir inşaatta çalışan 34 yaşındaki A.B., temiz pantolonunun cebinde bulunan kimlikleri, 70 lira parası ve 2 sim kartının elbiselerini astığı odadan çalındığı gerekçesiyle polise başvurdu.

Yamaç Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili polise başvuran 74 yaşındaki M.G. adlı şahıs, evinin bahçe kapısını açık bırakarak bahçe ile uğraştığı sırada evine giren hırsızın dolap içerisindeki 3 tam altın ile 1000 lira parasını çaldığını bildirdi.

Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 38 yaşındaki İ.Ö. tarafından parkedilen 44..892 plakalı otonun motor kısmından radyatörü, hortumları, elektrik aksamı, aracın ön göğsü, teybi ve elektrik tesisatının sökülerek çalındığı bildirilirken, polis araştırmaya başladı.

35 yaşındaki Y.Ö., polise başvurarak 44..863 plakalı otosunu satılması için Ö.K.’ye ait galeriye bıraktığını, bir süre sonra galericinin aradığını, 35 yaşlarındaki C.A.’nın aracı satınalmaya geldiğini, baktırmak için Sanayi Sitesi’ne götürdüğünü ve aracı geri getirmediğini söylediğini, aracının çalınmasıyla ilgili şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis C.A.’yı arıyor.

Ataköy Mahallesi’ndeki bir apartmandan ayakkabı çalan A.D., M.S. ve F.A. adlı gençler yakalandı. Şahısların ellerindeki poşette bulunan ayakkabılardan ikisinin Y.F.T.’ye ait olduğu belirlenerek teslim edilirken, birinin sahibi belirlenemedi.

Polise başvuran 35 yaşındaki Y.A. adlı şahıs, Sıtmapınarı otobüs durağında pantolon cebindeki 150 liranın çalındığını fark ettiğini, belediye otobüsünde yanından geçerken kendisine temas eden 40-45 yaşlarında, 1.80-1.85 boylarında, esmer tenli, kısa kır saçlı şahıstan şüphelendiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

Karakavak Mahallesi’nde oturan 61 yaşındaki R.Y. adlı şahıs, öğle saatlerinde evinin kapısını kapatmadan 20 dakikalığına ayrıldığını, döndüğünde daha önce hiç görmediği ve tanımadığı iki kadınla karşılaştığını, bu kadınların kendisinden sadaka istediklerini, kadınlar gittikten sonra evinden 1.060 lira çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis kadınların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda oturan 29 yaşındaki Y.İ., kendi adına kayıtlı olan, şarjöründe 13 ya da 14 merminin bulunduğu ruhsatlı tabancasını 10 gün önce yatak odasındaki elbise dolabının çekmecesine bıraktığını, 1 hafta sonra tabancayı yerinde bulamadığını, tabancayı bulabileceği gerekçesiyle hemen başvurmadığını, tabancanın bulunması halinde kendisine teslim edilmesini, çalınmış olması halinde ise çalandan şikayetçi olduğunu polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

Kernek Mahallesi’nde 43 yaşlarındaki İ.D.’ye ait evde hırsızlık girişimde bulunan 35 yaşlarındaki L.A. ve 24 yaşındaki T.P. adlı kadınlar polis tarafından yakalandı.

Merkez otobüs durağında 30 yaşındaki H.T. adlı şahsın cüzdanı belediye otobüsüne binerken yankesicilik yoluyla çalındı.

Zaviye Mahallesi’nde işyeri bulunan 46 yaşındaki M.M., işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili polise verdiği ifadede, su tesisatçılığı yaptığını, işyerine geldiğinde kapıyı açık bulduğunu, içeriden 3.500 lira değerinde değişik markalarda musluk, batarya, matkap, elektrik kaynak makinesi ve 2 spiral motorunun çalındığını fark ettiğini bildirdi.

Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi Ören Caddesi’nde 51 yaşındaki S.D.’ye ait bahçeden bir adet traktör pulluğu çalındı.

Yeşilyurt sınırlarındaki Yakınkent Fatih Mahallesi’nde jandarma tarafından durdurulan 44..318 plakalı kamyonetin üzerindeki inşaat malzemelerinin hırsızlık olduğunun saptandığı, araçta bulunan 28 yaşındaki E.A., 24 yaşındaki F.B. ve 23 yaşındaki E.T. adlı şahısların polise teslim edildiği, malzemelerin sahiplerin bulunmasına çalışıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız