SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri Malatya'dan Giden Otobüs!

A- A+ PAYLAŞ

Narkotik ekiplerinin Ankara genelinde gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda 42.5 kilogram Hint keneviri ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 40 kişiden 10'u tutuklandı.

Ankara dışından uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaşan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla çalışma başlattı. ''Polen'' ve ''Pusula'' adları verilen 2 operasyonda, Mersin ve Malatya'dan gelen iki yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolcu bavulları içine gizlenmiş Hint keneviri ele geçirildi. Narkotik ekipleri, ''Kale'' adı verilen 3. operasyonda ise meyve kasalarının bulunduğu kamyonda Hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Gözaltına alınan kamyon sürücüsünün, ''ayva almaya gittiğini'' söylediği öğrenildi.

Operasyonlarda esrar temin ettiği, bulundurduğu, naklettiği ve kullandığı belirlenen aralarında 16-17 yaşlarındaki 5 gencin de bulunduğu toplam 40 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte 42 kilo 500 gram esrar yapımında kullanılan Hint keneviri bitkisi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 605 Türk Lirası, ruhsatsız Glock marka tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile 43 adet değişik çapta tabanca mermisi ve 24 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan
22'si ''kullanıcı'' oldukları gerekçesiyle Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine serbest bırakıldı. Daha önce adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında 4 gencin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Uyuşturucu esrar maddesi, dişi tohumdan gelişen hint keneviri (fotoğraftaki) bitkisinden elde ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız