SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biri Malatya'ya Gönderildi''

A- A+ PAYLAŞ

İzmir'de terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2'si adliyeye sevk edilirken, diğeri ise Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, okulların çocukları dinden uzaklaştırıp putlara taptırdığını belirten notlar bulundu.

Türkiye genelinde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan Y.S.Ç., sorgulanmak üzere Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Buca'da yakalanan ve terör örgütü El Kaide'nin İzmir sorumluluğunu yürüttüğü ileri sürülen T.Ç. ile Menderes ilçesinde yakalanan inşaat işçisi M.A. da gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ve silaha ait 29 mermi, 1 adet av tüfeği ve 10 fişek, 2 adet bilgisayar, 4 adet hafıza kartı, 5 adet taşınabilir bellek, El Kaide lideri Usame Bin Ladin posterleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Daha önce terör örgütü üyeliği suçundan 3 kez yakalanarak bir süre tutuklu kalan T.Ç.'nin hakkında verilen 4 yıl 6 ay hapis cezası karanının onanması için Yargıtay'a gönderildiği öğrenildi. Ele geçirilen dokümanlarda El Kaide liderine biat ettiklerini belirten ve ''Pimi çekilmiş bomba gibiyiz'', ''Çocuklarımızı eğitim için okula gönderiyoruz İslam'dan uzaklaştırıyorlar, puta anıta yemin ettiriyorlar. Yaşadığımız ortam küfür ortamı, cihat farzdır'', ''Yaşadığımız ülkenin İslam'la alakası yok'' yazılı notlar bulundu. Yazıların kriminal incelemesinde T.Ç. ve M.A. tarafından yazıldığı tespit edilirken, örgüt üyelerinin internet üzerinden haberleştikleri öğrenildi.

Örgüt üyelerinin sözde cihat bölgeleri ilan ettikleri Çeçenistan, Pakistan, Afganistan, Irak ve Doğu Türkistan gibi ülkelere kendi deyimleriyle ''silahlı direniş ya da askeri eğitim almak'' amacıyla eleman temin etmeye çalıştıkları, ayrıca Türkiye'deki eylem yapısını oluşturdukları ileri sürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan 2 zanlı adliyeye sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız