SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri Refüje Tünemiş, Öteki!..

A- A+ PAYLAŞ

"Avrupa Birliği'ne Uyum" adı altında yapılan yasal değişikliklerin, "devletin tedip- terbiye" birimlerinin "elini- kolunu bağladığı", ortalığın "yasa tanımayan, huzur bozan"lara kaldığı, huzur ve güven ortamının her geçen gün daha da bozulduğu yolundaki eleştirilere, kentin merkezinde yaşanan olaylar her geçen gün yeni kanıt olarak katkı sağlıyor!

Malatya'nın "kent merkezi"ni oluşturan Valilik binası çevresinde bile özellikle geceleri "buralar da tekin değil" dedirten, nitekim geçtiğimiz günlerde gasp amaçlı iki "faili meçhul" yaralama olayı yaşanırken, ana caddelerdeki işyerlerinin "tekraren" hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kalmasının yanı sıra, son günlerde "bu türün ustası bir hırsız şebekesi mi geldi?" dedirten, geceleri balkon ve pencerelerden, sakinleri evde iken girilen evlerdeki hırsızlıklar dikkat çekiyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, geçtiğimiz haftalarda katıldığı "Genç Bakış" adlı televizyon programında "Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde, devlet yoktur.." ifadesi hatırlarda yaşananlarla ilgili "klişe" olarak dururken, kentin denetimden uzak semtleri değil, göz önünde olması gereken en merkezi yerlerinde bile, ilginç görüntüler sıklaşmaya başladı.

Diğer yandan, madde bağımlıları, ya da alkollu şahısların ana caddelerde, gelen geçen vatandaşlar için tehdit oluşturduğu kentte, son olay PTT karşısında yaşandı. Malatya PTT binası karşısında İnönü Caddesi üzerindeki yolun ortasına konulan refüj betonlarının üzerine çıkarak adeta "tüneyen" ve her an düşecek gibi duran alkollü bir şahıs, önünden geçen araçlar için tehlike oluşturdu. (üstteki fotoğrafta)

Yine PTT binası karşısında yaşanan başka bir olaydaysa, alkollü bir genç elindeki bıçağı sallayarak çevresine korku dolu anlar yaşattı. Polise yapılan şikayet sonucu ara sokaklarda yakalanan genç, bu kez aldığı alkolün etkisinden dolayı rahatsızlandığını söyleyerek uzun süre oturduğu yerden kalkmak istemedi. Bu şahsın kimliği ve hakkında yapılan yasal işlemin sonucu hakkında bilgi edinilemedi. (alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız