SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri Üç, Diğeri Altı Yaşındaydı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:08
Biri Üç, Diğeri Altı Yaşındaydı..
A- A+ PAYLAŞ
 
Diyarbakır'da beyin ölümü gerçekleşen iki kişinin bağışlanan organları 8 hastayı hayata bağladı. 6 yaşındaki A.A.’nın karaciğer ve sağ böbreği Malatya’ya getirilerek iki hastaya nakledildi. 3 yaşındaki İrem Cihangir’in de Karaciğeri 112 Acil Sağlık ambulansı ile Malatya’ya getirildi.
 
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar,  2 Temmuz’da Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin tümörü tanısıyla ameliyat edilen 6 yaşındaki A.A.’nın 5 Temmuz günü beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Organ bekleyen hastalar adına İl Organ Nakil Koordinatörlüğü'nce aile ile görüşmeler yapıldığını belirten Avar, beyin ölümü gerçekleşen A.A.’nın ailesinden organ bağışı talebinde bulunulduğunu ifade etti. Aile tarafından bağışlanan organların organ nakli bekleyen 5 hastaya nakledildiğini aktaran Avar, “Kornealar ve sol böbrek Dicle Üniversitesi’nde üç hastaya, karaciğer ve sağ böbrek ise 112 Acil Sağlık ambulansı ile Malatya’ya götürülerek iki hastaya nakledildi. Kornea distrofi tanısıyla iki yıldır kornea nakli bekleyen 1999 Ergani doğumlu İsa Bayar’a Dicle Üniversitesi Kornea Nakil Merkezi’nce 9 Temmuz’da sağ kornea nakli yapıldı. Sol kornea ise, keretakonus tanısıyla iki yıldır kornea nakli bekleyen 1999 Diyarbakır doğumlu Leyla Kuday’a Dicle Üniversitesi Kornea Nakil Merkezi’nce yine aynı tarihte yapıldı. Böbrek yetmezliği nedeniyle böbrek bekleyen 1997 doğumlu ve Diyarbakır’da diyalize giren Büşra Tezcan’a Dicle Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nce 6 Temmuz 2012 tarihinde sol böbrek nakli yapıldı. Yine bir başka böbrek yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen 1999 doğumlu Zeynep Gelerli’ye Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Merkezi’nce sağ böbrek nakli yapıldı. Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Merkezi’nde acil karaciğer bekleme listesinde bulunan 2003 Samsun doğumlu Sıla Mısırcı’ya karaciğer nakledildi” dedi. 
 
Beyin ölümü gerçekleşen bir diğer vatandaşın organlarının nakli hakkında da bilgi veren Avar, “10 Temmuz’da Silvan Devlet Hastanesi’nden Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne solunum yetmezliği tanısıyla getirilen 2009 Silvan doğumlu İrem Cihangir’in 16 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşince hastane koordinatörlüğünde ailesinden organ bağışı istendi. Bağışlanan organlar üç kişiye nakledildi. Böbrekler Dicle Üniversitesi’ne, karaciğer ise 112 Acil ambulansıyla Malatya’ya gönderildi” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız