SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri Yırttı, Buna Ne Olacak?!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:33
Biri Yırttı, Buna Ne Olacak?!
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren, ancak 1 hafta arayla oynadığı iki maçta hakemlerin gadrine uğrayarak, penaltı ve kırmızı kartlarla engellenen, 2 maçta toplam 4 puan, dolayısıyla liderlik şansı da elinden alınan Yeni Malatyaspor, son oynadığı Tokatspor maçındaki olaylar nedeniyle PFDK'ya sevkedilirken, maç sonucunu direkt etkileyen Tokat maçı hakemi Levent Balcı hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmayacağı öne sürülüyor. Buna örnek olarak, bir önceki hafta Konya Anadolu Selçuklu maçında Yeni Malatyaspor'u kartlar ve penaltılarla adeta dağıtan Şırnaklı hakem Hüseyin Çiftsüren'e bir hafta sonra PTT 1. Liginde görev verilmesi gösterilirken, Yeni Malatya'nın özellikle "siyasi güçsüzlüğü" nedeniyle haksızlığa uğradığı iddia ediliyor.

8 SARI, 1 KIRMIZI KART ve 2 PENALTI..

Sezon boyunca birçok maçında hakem hataları nedeniyle puan kaybına uğrayan Yeni Malatyaspor, peş peşe iki hafta büyük "kırımlar"la karşı karşıya kaldı. 25 Ocak'ta Konya'da oynanan Konya Anadolu Selçukluspor- Yeni Malatyaspor maçınının Şırnak Bölgesi hakemi Hüseyin Çiftsüren, Yeni Malatya takımı aleyhine iki penaltıya hükmetti, bunlardan biri golle sonuçlandı. 36. dakikada Ali Sakal'ı oyundan atarak, Yeni Malatyaspor'un maçı 54 dakika 10 kişiyle sürdürmesine yolaçan hakem Hüseyin Çiftsüren'e rağmen, 2-1 galibiyeti bulan Yeni Malatyaspor, ancak 89. dakikaya kadar dayanabildi ve bu dakikada yediği golle maç 2-2 bitti, altın değerinde iki puanı Konya'da bıraktı. Maçın hakemi Hüseyin Çiftsüren, bu maçta Yeni Malatyaspor'lu oyunculara 8 sarı, 1 de kırmızı kart göstererek, takım halinde ceza kuruluna sevke ve para cezası almasına neden oldu. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, bu maçtaki sonucu direkt etkileyen kötü yönetimi nedeniyle hakeme tepkilerini dile getirdi.

Ancak, hemen 3 gün sonra Ofspor'la deplasmanda erteleme maçı oynayacak olan Yeni Malatyaspor, yaşadığı bu hakem kırımını yeterince gündeme taşımayıp, Ofspor maçına odaklandı. Ofspor maçı 1-0'lık galibiyetle sonuçlanınca, Konya maçı gündem dışı kaldı.

Esas mesleğinin tekniker olduğu belirtilen maçın hakemi Hüseyin Çiftsüren hakkında, MHK'nın herhangi bir disiplin işlemi yapmadığı, bu hakemin 1 Şubat Pazar günü PTT 1. Liginde Bolu- Gaziantep B.Belediye maçında 4. hakem olarak görevlendirilmesiyle ortaya çıktı.

2 KIRMIZI KART ve YİNE UÇURULAN 2 PUAN..

Yeni Malatyaspor, 1 Şubat Pazar günü kendi sahasında Tokatspor'la oynadığı karşılaşmaya mutlak galibiyet amacıyla çıktı. Ancak, 1 hafta önce Konya'da kırmızı kart gören, Ofspor maçında oynamadığı için Tokat maçında yeniden forma giyen Ali Sakal, büyük bir aymazlık eseri gördüğü kırmızı kartla 33. dakikada takımını yine 10 kişi bıraktı. Maçın hakemi, 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor maçı 2-1 önde götürmekte iken, 60. dakikada düdüğüne uymadan atış kullandığı gerekçesiyle İrfan Başaran'ı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakınca, Yeni Malatyaspor 9 kişiyle maçı sürdürmek zorunda kaldı ve maç 2-2 sonuçlandı. Maçın İzmir bölgesinden olan hakemi Levent Balcı, Yeni Malatyaspor aleyhine çaldığı fauller, lehine çalmadığı faullerin yanı sıra özellikle çok tartışılan, Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci'nin bile tepki gösterdiği İrfan'ın kırmızı kartı nedeniyle Yeni Malatyaspor'un kendi sahasında kaybettiği 2 puanın baş sorumlusu oldu. Hakemin çığrından çıkardığı maçtan sonra stadda ve stad önünde protestolar yaşanırken, yöneticiler ve taraftarlar hakeme tepki gösterdiler. Bu arada sahaya atlamak isteyen 3 taraftar da yaralandı. Yeni Malatyaspor yöneticileri, peş peşe iki haftada hakemlerin direkt etkisiyle kaybedilen 4 puan nedeniyle tepkilerini dile getirirken, Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile yönetici Nusret Öncü PFDK'ya sevkedildiler. İki haftada 4 puanı "çalınan" Yeni Malatyaspor, liderin 3 puan gerisinde 2. sırada yeralırken, kaybedilen bu puanların şampiyonluk mücadelesinde büyük etkisi olacağını düşünen taraftarlar, Yeni Malatyaspor Kulübü'nün uğradığı haksızlıklara seyirci kalınmaması için Malatyalı siyasileri göreve çağırdılar.

PEKİ BU HAKEME NE OLACAK?

Bu arada, iki maçta Yeni Malatyaspor'a karşı mutlak haksızlık yapan hakemlerden Hüseyin Çiftsüren'in MHK tarafından herhangi bir cezaya gerek duyulmadan, bir hafta sonra PTT 1. Lig maçında görevlendirilmiş olması hayretle karşılanırken, Tokat maçı hakemi Levent Balcı hakkında ne tür bir işlem yapacağı merak konusu oldu. Yeni Malatyaspor'un özellikle siyasi lobisinin "güçsüzlüğü" nedeniyle, bu sezon birkaç maçta hakemler tarafından "canının yakıldığı" gözlenirken, Malatyalı siyasilerin bu kez nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

Ayrıca, Yeni Malatyaspor Kulübü'nün bir hafta arayla iki maçta kırmızı kart gören Ali Sakal hakkında herhangi bir cezai işlem yapıp yapmayacağı da merak ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız