SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Birileri Düğmeye Bastı Gibi..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da durumu bazı çevrelerce tartışılan Teknik Direktör Hayati Palancı, görevinin başında olduğunu tekrarladı. Palancı, Karşıyaka maçı  ile ilgili ilk antrenman öncesinde, Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Atilla Kantarcı'nın da bulunduğu bir ortamda, basın mensuplarının, son günlerde "göreve devam edip etmeyeceği" konusundaki iddiaları yanıtladı.

Palancı'ya yöneltilen sorular ve yanıtı şöyle:

SORU: Göreve devamınızla ilgili konuda çeşitli iddialar var. Görevi bırakmanızı isteyenler var?

PALANCI: Şunu söylüyorum. Taraftarlar Derneği.. Açık yüreklilikle söylüyorum, açık yürekli adamım. Birçoğu benim arkadaşım, dostum. Buraya gelmem için, Hikmet Karaman’dan önce bir basın bildirisi yayınladılar. Şimdi gitmem için yine bir basın bildirisi yayınladılar. O onların tercihidir. O konuda yorum yapmayacağım.

Ama şunu bilsinler. Herkes bilsin. Gereken neyse ben Malatyalıyım, gereken neyse bu takım için yapmayacağım fedakarlık yok. Bunu önce de söyledim. Ama kongre öncesi böyle bir şeyin gündeme getirilmesi, böyle olayların 2 haftaya yaklaşık bir süredir konuşması, birilerinin düğmeye bastığı gibi bir anlayışı benim aklıma getiriyor ki, bu çok tehlikeli anlayış. Hayati’nin gitmesi, başkanın gitmesi ya da birilerinin gitmesi şu anda Malatyaspor’a fayda getirmez. Şu anda Malatyaspor çok kritik bir dönemden geçiyor.

 

Malatyaspor, şunu çok net söylüyorum, hedeflerinden bir şey kaybetmedi. Sadece avantajlarını dezavantaja dönüştürdü. Önümüzde oynanmamış 23 tane maç var. Bu maçları alabilecek kapasitede takım, bu işi kaldıracak kapasitede bir Malatyaspor var. Onun için 10 maçta 6 galibiyet,  2 beraberlik , 2 mağlubiyet almış ki mağlubiyetler tartışılır, bir teknik adama eğer istifa et diye birileri söylüyorsa, bu memleketi küme düşüren teknik adamlara ağzını açmayan insanlara ben soruyorum şimdi. Bu takımı küme düşüren insanları imparator diye alkışladılar tribünlerde. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.

 

SORU: Peki neden ters düştünüz?

PALANCI:Kiminle? Ben kimseyle ters düşmedim, düşmem de.. (Soruyu yönelten muhabir: Muhalefet tarafından.. ) Muhalefet dediğiniz kim? (Muhabir: Şu an gitmenizi isteyenler.. Önce Hayati hoca kesinlikle gelmeli, şimdi gitmeli diyenler..).. Ben onlarla muhalefet yapacak hiçbir şeye girmem. Onlar benim arkadaşlarım, kardeşlerim. Onların düşüncesine de o anlamda saygı duyuyorum. Kendi düşünceleri. Onlar hakkında yorum yapmak istemiyorum. Yani yorum yapmak bana düşmez.  Düşüncedir, değerlendirmedir. Onlar kendi fikirlerini beyan etmişlerdir, saygı duymak lazım.

 

SORU: Son kararınız?

PALANCI: Ben başındayım. Son kararım, ben buradayım.

 

SORU:Peki birileri düğmeye bastı dediniz.. Kim?

PALANCI: Onu bana sormayın. Aslında onu herkes biliyor. Ama şu bir gerçek ki, önünde bir takımın kongre varsa ve o takım şampiyonluk adayı ise, elbette bu tür olayları yaşayacak. Yaşıyor da. Bugün Fenerbahçe’ye gidin, o da lider, aynı problemleri yaşıyor. Galatasaray aynı problemleri yaşıyor. Galatasaray’da hergün bir tanesi istifaya davet ediliyor. Demek ki lider giden, iyi giden, bazen de kötüye giden bütün takımlarda bu olaylar yaşanacak..

 

SORU:Bazı sakatlıklar var. Son haftalarda Celil son dakikalarda oyuna giriyor.. Celil’in durumu şu an 15-20 dakika oynamaya mı elverişli?

PALANCI: Bakın orada bizim de eksikliğimiz var. Sakatlar konusunda her zaman açıklamayı size yapıyorum. Diyorlar ki, ‘Sakatsa niye kadroya aldı, niye baştan oynatmıyor?’  Şimdi, biz oyunun gidişinde, son 15-20 dakikada, golü bulamadığımız dakikada, gole dönük oyunculara ihtiyaç duyduğumuz zaman Celil’i o zaman kullanıp risk edebiliyoruz. Bakın risk edebiliyoruz. Sakatlığı daha artabilir. Ama takım sahaya çıkmış, kazanmış bir pozisyonda ise ben Celil’i niye risk edeyim. Etmiyorum. O zaman şu çıkıyor. Biz Celil’i risk ederek oynatıyoruz. Kemik ödemi vardı. Bundan dolayı 4-5 haftalık bir periyotta o ödem küçüldü. Bu hafta sondu, iğneyle oynadı. Bu hafta takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

 

Şimdi okuyorum, sakatlarla ilgili speküle haberler çıkıyor. Ben bu takımın teknik direktörüyüm. Ben hiçbir futbolcumu kamuoyunun önüne atıp, hiçbir şekilde yermem. Şenol’un, Bülent’in sakatlığı var. İdman programlarını biz yapıyoruz. O doğrultuda idmanlarını yapıyorlar. Ama birileri diyor ki, 'Hayati hoca bu futbolculara söz geçiremediği için oynatmıyor..' Hayati hoca geldiğinde Bülent Akın’ın bu takımda 30 dakikalık fiziki kapasitesi vardı. 7 aylık sakatlıktan çıkmış. Geldim, 30 dakika oynattım. Kendisine, 40, 50, 60 dakika oynayacaksın. Zorlanacaksın, kötü oynayacaksın, ama ben seni böyle kazanacağım. Ben böyle düşünürken, insanlar bunun altında art niyet arıyor. İşte, "Takımda söz geçiremediği oyuncular var, şu var, bu var.' Bu takımda bir şey yok arkadaşlar. Bu takımda bir şey olduğu an zaten hepiniz benden önce duyarsınız. Bu takımda öyle bir şey yok. Ben futbolculara söyledim. Artık daha disiplinli bir şekilde.. Size 3 futbolcu vereceğim. Ama basın toplantısı, ama özel röportaj yaparsınız. Ama bunu haftanın bir günü yapacağız. Çünkü dağıldık mı, burada her şeyin altında bir yoruma dönüşüyor. Bu çok tehlikeli.

 

Bu takımın lig maçı var, devam ediyor. Bizim hedef puanımız 35 demiştik. Şu anda maç kaybetmememiz lazım. Bu 6 maçtan kayıp olursa ben giderim. Bu net, tamam mı?

 

SORU: Yönetimin düşünceleri nedir? Yönetimi yönlendirenler mi var?

PALANCI: Yönetimin bir şey söylediği yok. Yönetim geçen hafta da, başkanın ağzından net bir şekilde, 'Hayati Hoca bizimle geldi, bizimle gider' diye açıklaması var. Onun için yönetimi bu olayların içine karıştırmak istemiyorum.

 

SORU: Şenol Yavaş'la yolların ayrılacağı, yönetimin bu oyuncunun sözleşmesini feshetme kararı aldığı yolunda haberler yeraldı. Bu konudaki düşünceniz?..

PALANCI: Onun benimle alakası yok. Onu yönetim kurulunun bir yazısı gibi geçmiş, Anadolu Ajansı’ndan galiba. Atilla (Kantarcı) bey de burada. Bizim hiçbir şekilde haberimiz yok. Atilla Abinin de gerçi haberi yok. Onu yönetim kurulundaki insanlara sormanız lazım.

 

Kaynak: TV Malatya- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız