SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birileri Rahatsız Oluyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyaretini ve partisinin seçim süreci ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 

"BAŞBAKAN MEMNUN AYRILDI.."

Başbakan Davutoğlu’nun Malatya’dan memnun ayrıldığını belirten AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, şöyle konuştu: “Bildiğiniz üzere Genel Başkanımız ve Başbakanımızı 10 Ekim günü Malatya’mızda ağırladık. 44 eserden oluşan toplam maliyeti 258 milyon TL değerinde olan toplu açılış törenini gerçekleştirmek için ilimizi ziyaret eden Başbakanımız, sivil toplum kuruluşları ile de bir araya geldi. Partimize ve ilimize kazandırdığımız yeni parti binamızın da açılışını gerçekleştiren Genel Başkanımız, teşkilatımızla da bir araya gelmiştir. Miting alanında ve daha sonra şehir merkezinde yol güzergâhı boyunca sevgi gösterileri ile karşılanan Başbakanımız, Malatya’dan memnun ayrılmıştır. Biz, AK Parti Malatya teşkilatı olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımıza gösterilen ilgi ve alakadan dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz."

Cuma günü gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile daha önce yapılan mitingleri kıyaslama gayreti içerisinde olanların art niyetli olduklarını anlatan Tüfenkçi, şunları söyledi: "Biz, Malatya’da 120 üzerinde hemşehrimizin katılımı ile yaptığımız mitingler ile Cuma günü yapılan törenin karşılaştırılması sağlıklı bir değerlendirme olmayacaktır. Malatya 12 yıl boyunca AK Parti’ye verdiği destek 9 seçimde gözler önündedir Şu an yüzde 70 üzerinde destekle birlik ve beraberliğin partisi AK Parti’ye desteğini sunmaktadır.” 

Resmi açılış programları ile mitinglerin karşılaştırılmaması gerektiğini söyleyen Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla bizlerin bu tür sığ tartışmalara girme gibi durumumuz olamaz. 10 Ekim Cuma günü tören alanına iştirak eden 15 bin hemşehrimiz, akabinde yol boyunca gösterilen sevgi gösterileri ve valilik önünde yapılan miting ile Malatyalı kardeşlerimiz Başbakanımıza bağlılığını göstermiştir. Başbakanımız da yoğun programı arasında ilk ziyaret ettiği iller arasına Malatya’mızı koyması, Malatya’ya verdiği önemi göstermesi bakımından önemlidir. Yine Malatya için çok önemli gördüğümüz Yeşil Vadi, Yeşil Kuşak içerisinde yer alan stadın Malatya’ya kazandırılması hepimizi memnun etmiştir. Ayrıca 5 dönüm üzerine faaliyette bulunan Eski Devlet Hastanesi yerine 5 dönüm daha eklenerek 10 dönüm üzerine hastane yapılması sözü verilmiştir. Yine bu proje kapsamında 2 okulun yerine 2 yeni okulun yapılarak bu alanın da Malatya’ya kazandırılması çok önemli."

Kuzey Çevre Yolu’nun hızlandırılması talimatının verildiğini anlatan Tüfenkçi, "Yeni Türkiye’nin mimarı Sayın Başbakanımız, Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretinde çok önemli açıklamalar yapmıştır. Bir kez daha İl Teşkilatımız ve Malatyalı hemşehrilerimiz adına Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Malatya bir kez daha milli iradeye sahiplenerek son zamanlarda yaşanan sokak terörüne karşı barış mesajı vermiştir.”

Açılış törenine katılımla ilgili bir soruya ise Tüfenkçi, şu cevabı verdi: “Özellikle birileri Başbakanın Malatya’ya gelişinden, Malatya’da bulunuşundan, Malatyalılarla olan yakın ilgi ve muhabbetinden rahatsız oluyor. Birileri bunu itibarsızlaştırma adına yine bizlerin projesi olan ve AK Parti’nin Malatya’ya kazandırdığı projelerin hala niye bitmediği, başlamadığı gibi birtakım sorular soruyor. O projeleri başlatan ve bu projeleri takip eden AK Parti iktidarıdır. İnşallah bitirecek olan da AK Parti iktidarıdır. Malatya’da biz AK Parti olarak söz verip de yapmadığımız hiçbir iş olamaz. Hatta bazıları Başbakan gelmeden önce teşkilatımızı karalamaya yönelik birtakım yayınlar yapmaya çalıştı. Hatta ve hatta mitingle açılışları karşılaştırmaya çalıştılar. Halbuki resmi açılışların sahibi valiliktir ve resmi açılışlarla karşılaştırılır. O mitingleri yapan bu teşkilattır. 100 binleri de yapan bu teşkilattır, 120 binleri de yapan bu teşkilattır, yarın miting olsa 100 binleri toplayacak yine bu teşkilattır. Biz valiliğin ve emniyetin vermiş olduğu bilgiye göre açılışta Malatyalıların katılımı bundan önceki resmi açılışların çok çok üzerinde. Önce 2 binlerde olan açılış katılımları bugün 15 bine çıkmıştır. Bu polemiğe girmek bizim için çok önemli bir mesele değil. Başbakanın Malatya’dan memnun ayrıldığına bizzat ben şahidim. Başbakanımız saat 24.00’e kadar Malatya’da kaldı. Uçağa binerken de bizzat bize teşekkür etti. Dolayısıyla başkalarının dedikodularına çok itibar etmemek lazım.”

KONGRE SÜRECİ..

AKP’nin 5. olağan kongre sürecini de değerlendiren İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir. AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damga vurmuştur. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın aziz milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır” 

Tüfenkçi, kongrelerin öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağı olduğunu söyledi. Kongrelerin büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağı olduğunu anlatan Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır, kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayışla tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. 1 Kasım -31 Aralık 2014 tarihleri arasında ilçe kongreleri, 22 Kasım 2014- 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız