SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birileri Rahatsız Oluyormuş!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:27
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya merkez köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Ağbaba “Birileri konuşmamdan rahatsız oluyormuş. Olursa olsun. Ben konuşacağım. Milletvekili olurken dedim ki - oy veren vermeyen- herkesin milletvekili olacağım. Bu benim size namus borcum, şeref borcum.”şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ,parti yöneticileri Übeyt Öksüz ve  Yakup Korkmaz ile birlikte merkeze bağlı  Özal, Bindal, Aksaray, Tohma, Kırkpınar, Duranlar Köyleri ve Solaklar mezrası ile Akçadağ Merkez, Ören Beldesi ile Şıhlar Köyü’nü ziyaret etti. 

Bindal Köyü’nde bir kayısı bahçesinde sorunları anlatan köylüler “Köyümüzün en yüksek yerindeyiz. Tepebaşındayız. En az zararın burada olması gerekir. Don burada bu kadar büyük zarara yol açtıysa alçak yerlerdeki zararı siz düşünün. 5 kayısıdan bir tane kalırsa iyi. Derelere yakın yerlerde hiç kayısı kalmadı.Bu bölgenin tamamında ,baraj kenarında hiç kayısı kalmadı.Sıkıntımıza sahip çıkın. Sorunlarımızı dile getirin” ifadelerini kullandılar.

CHP,MHP,AKP AYIRIYOR MU?

Ağbaba sıkıntıları dinledikten sonra yaptığı konuşmada; “Üreticiler kayısı yansa da ağaçlarını  ilaçlıyor, yanmasa da. Aynı masrafı her yıl yapıyor. Kayısı  Türkiye’ye yılda ortalama 400 Milyon dolar girdi sağlıyor. Malatya, Türkiye’nin kalkınması için çalışıyor. Dünyanın %80 kuru kayısısını satıyor. Malatya’nın çiftçisi çalışkan. Ama bu yıl ürününü don vurmuş. Kimin kayısısını don vurdu. CHP’lilerin mi kayısısını don vurdu. CHP, MHP, AKP ayırıyor mu? Afet kapsamına alınması için, borçlarının ertelenmesi için, faizlerin silinmesi için Devlet bize sahip çık diyoruz. Önümüzdeki hafta bunu tekrar gündeme getireceğim. Kayısının ve Malatya’nın sorunlarını anlatmak benim boynumun borcu.Yanan kayısı değil Malatya’nın hayatı. Yanan çocuklarımızın okulu. Yanan  her şeyimiz.”dedi.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYORMUŞ!

Adıyaman Çelikhan bölgesinde köyleri baraj altından kaldığı için Malatya Tohma köyüne göçen vatandaşların da sorunlarını dinleyen Ağbaba, burada yaptığı konuşmada “Tohma Köyü’nün sorunlarını gündeme getireceğim Birileri diyor ki Veli Ağbaba TBMM’de bu sorunları neden konuşuyor. Benim görevim konuşmak, benim görevim gündeme getirmek..Yokluğa mahkum edilen, kanalizasyonla ağaçlarını sulamak zorunda kalan insanların sorunlarını gündeme getirmek değil mi? Benim görevim Malatya’ya yapılan haksızlıkları gündeme getirmek değil mi? Benim görevim yanan kayısıları gündeme getirmek değil mi? Birileri konuşmamdan rahatsız oluyormuş. Olursa olsun. Ben konuşacağım. Milletvekili olurken dedim ki - oy veren vermeyen- herkesin milletvekili olacağım. Bu benim size namus borcum, şeref borcum. Milletvekilliğim bitene kadar sizin haklarınızı savunmaya devam edeceğim. Bu benim Malatyalılara borcum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız