SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birileri Sizi Dinliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:15
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, “Belediye başkan adaylarımız hizmete ve millete hizmetkar olmaya talipler” dedi.

Tüfenkçi, parti il binasında gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ses kayıtlarıyla ilgili açıklamada bulunan Tüfenkçi, “Çok vahim bir durum. Hukuku kullanarak, hukuk perdesi altında birilerinin sahte örgütler üreterek, sahta ihbar mektupları üreterek, kişi hak ve hürriyetlerine direk saldırı niteliğinde dinlemelere girilmesi; bu dinlemeleri de direk devletin yetkili makamlarından gizleyerek, gerekse de başsavcılıktan gizleyerek yapılması bizlerde endişeye neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

“ALÇAK BİR GİRİŞİM”

Bülent Tüfenkçi, telefon dinlemelerini ‘alçak’ bir girişim olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

“Son zamanlarda ‘paralel yapı’ diye ifade edilen yargı ve emniyet içerisine sızmış bir takım mafya ve çete vari örgütlerin yer etmeleri, gündem oluşturmaları, devletinde kararlı bir şekilde bunun üzerine gitmesi, vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Sizin haberiniz yok, hiçbir endişeniz yok ama birileri sizi dinliyor. Sizi yargılamak, hakkınızda suç üretmek, “ileride belki lazım olur, bunu kullanırım” diyerek, alçak bir girişime malzeme temin etmek için bu gibi yapılanmaları oluşturması gerçekten bizleri endişeye sevk etmiştir. Normal hukuk devletinde bunların hiçbirisinin olmayacağını, bunu yapanların en ağır cezayla yargılanacaklarını biliyoruz.”

“YANLIŞ ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İnternet Yasası’ndaki düzenlemelerin özgürlük alanlarının kısıtlanması anlamına gelmediğini ifade eden Tüfenkçi, yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Bülent Tüfenkçi, “Hükümetimizin HSYK ve emniyet içerisindeki düzenlemeleri bu anlamıyla algılamak gerekiyor. Yine internet yasasındaki düzenlemeler, özgürlüğün kısıtlanması değil, bizzat özgürlük alanlarının korunmasıdır. Özel hayatın gizliliğinin korunmasıdır. Bununla ilgili yapılan düzenlemeleri maalesef ana muhalefet ve bir takım kayıt dışı siyaset, sanki internete kısıtlama getiriliyor, yargıya müdahale ediliyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ama görüyorsunuz, son zamanlarda çıkan 7 bin kişi gibi ürkütücü bir boyuttaki dinlemenin nerelere vardığını göstermesi bakımından da ilginç” diye konuştu.

“NELER YAPTIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Tüfenkçi, bazı belediye başkan adaylarının sadece seçim zamanlarında Malatya’yı hatırladıklarını ifade ederek, “Malatya’yı unutan ve Malatya’ya ilgisini kesen insanlarımız, seçim zamanı Malatya’yı hatırlıyorlar. Malatyalılarda, sanki bu insanlar geçmişte tekrar aday olmadılar, tekrar bu görevlerde bulunmadılar, neler yapamadıklarını unuttular gibi bir izlenim oluştu. Biz geçmişte bu insanların neler yaptığını, Malatya’ya neler yapamadıklarını, insanlara nasıl tepeden baktıklarını, nasıl ‘ben yaptım oldu’ mantığı içerisinde hareket ettiklerini, kapılarda kimleri nasıl beklettiklerini, halka açık olması gereken yerlerin halkla irtibatının nasıl kesildiğini, özellikle katılımcı belediyecilik noktasında geçmişte yaşananları düşündüğümüzde biz bu sözü söyleme ihtiyacını hissettik” diye konuştu.

“BİZLER HİZMET İÇİN SİYASET YAPIYORUZ”

Hizmet için siyaset yaptıklarını dile getiren Tüfenkçi, “AK Parti kurulduğundan beri Başbakanımızın söylediği gibi ‘bizler insanlara hizmet için siyaset yapıyoruz.’ Biz devlet için değil, insan için siyaset yapıyoruz. Dolayısıyla biz yerel belediyecilikte de biz insanı hizmetin odağına alan, insana dokunan, insanla bire bir ilişki içerisinde olan; insan için sokakların dizayn edildiği, mekanların dizayn edildiği bir ortam oluşturmak için belediyeciliğe talibiz. Yoksa insanları kapıda bekletmek, emir buyurmak, toplumu ilgilendiren konularda ortak hareket etme noktasında tavır sergileme gibi bir durumumuz yok. Geneli ilgilendiren kararlarda biz bu Malatyalıyı, o sokağın sakinlerini kararlara ortak etmek için varız” şeklinde konuştu.

Bülent Tüfenkçi, “Bizim belediye başkanlarımız hizmete talipler” diyerek, şunları kaydetti:

“AK Parti sosyal belediyeciliği de ilk defa zirvede yaşayan ve yaşatan bir anlayışa sahiptir. Sosyal belediyeciliği Türkiye’ye yerleştiren, bununla da kalmayıp merkezi hükümetle de sosyal politikaların desteklenmesi noktasında yasalar çıkartan, bu yasaları hayata geçiren, ilk defa fakirlere sosyal konutlar tahsis eden, evde bakım ücretleriyle, yaşlılara bakım ücretleriyle, ev hizmetlerini gündeme getiren bir partiyiz. Elbette ki bu partide siyaset yapan belediye başkanları da, milletimize hizmetkar olmaya talipler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız