SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birilerinin Kulağına Gitmiş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:03:59
A- A+ PAYLAŞ

Hidayet Mahalle toplantısına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, partililer ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“BİLGİMİZE VE İRADEMİZE GÜVENDİĞİMİZ İÇİN ADAY OLDUM”

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurar Kaya, seçilen belediye başkanlarının tecrübeli, otoriteli, bilgi ve birikime sahip olması gerektiğini belirterek kendilerinin bilgi ve iradesine güvendiıkleri için aday olduğunu belirtti.

Kaya: “Bir belediye başkanınız tecrübesiz olursa, otoritersiz olursa, bilgiye ve birikime sahip olmazsa birçok k,işi tarafından idare edilmeye mahkûmdur. Biz bilgimize, irademize güvendiğimiz için sizlerde eveccüh ederseniz, belediye başkanı seçilirsek beş yıl boyunca sizlere hizmet etmek adına projeler ürettik”

“SORUNLARI ANLATMADAN ÇÖZMEYİ BİLMİYORLAR”

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, belde ziyaretlerinde beldelerin sorunlarını dile getirdiğini ve bunu duyan yetkililerin o surunu çözdüğünü belirterek birilerinin söylemesi sorunların çözümüne kavuştuğunu ifade etti.

Kaya:“Göztepe Mahallesi’ne on beş gün giderek orada ki kahvehanede toplandık. Bizler vatandaşımıza dedik ki size bir tane yol yapmışlar. Ama girişi olmayan bir yol yapmışlar. Dün Beydağı mahallesi’ne gittiğimiz zaman yol güzergâhında bulunan Göztepe Mahallesi’nde şunu gördük. Bizim bahsettiğimiz girişi olmayan yolun girişini yapmışlar. Demek ki birileri söyleyecek ki birileri yapsın. Bizim söylediğimiz şeyler birilerinin kulağına gitmiş olmalı ki hemen yolu açmışlar.”

Kaysı toplama mevsiminde Malatya’ya gelen mevsimlik işçilerin barınma sorunlarına da değinen Kaya, kalıcı konutlar yaparak işçilerimizin temel ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

“İNSANLAR ETNİK, SİYASİ GÖRÜŞ VE PARTİSİNE GÖRE AYIRT EDİLİYOR”

Mahalle toplantısında konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise yoksulu partisine, işsizi siyasi görüşüne, mağdur olan etnik kimliğine göre ayırırsanız adaletli çalışılmayacağını, fakirliği kader olmaktan çıkarmak gerektiğini ve insanları üretime teşvik etmek gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “. Eğer yoksulu partisine göre ayırırsanız, eğer işsizi siyasi görüşünü göre ayırırsanız ve mağdur olan birini etnik kimliğine göre ayırırsanız bunu başaramazsınız. Biz kimsenin mezhebine, etnik kimliğine bakmıyoruz. Biz insanların yoksulluluğuna bakıyoruz. Yoksulluk, fakirlik kader mi? Bence kader olmamalı ve bunu kader olmaktan çıkarmak lazım. Türkiye’nin imkânları çok fazladır. Hidayet Mahallesi gibi bir mahallede bu kadar yoksulluğun kol gezdiği, diğer tarafta farklı şeylerin yaşandığını görünce insanların görüşlerinin ayırt edildiğini düşünüyorum. Öncelik bu inanları bu yoksulluktan kurtarmak ve bu yoksulluğu yok etmek gerekiyor. Bu yoksulluğu nasıl yok edebilirsiniz? Bu anlamda yerel yönetimler çok önemli. İnsanlara her gün yardım etmekten öte bu işten kurtulabilmesi için iş olanakları sağlanabilir ve bu insanları üretime katabilirsiniz. İnsanlar üretmek için çalışmak için can atıyor. Ve yerel yönetimlerde bu imkânlar çok. Peki, bu yerel yönetimde ki imkânlar adaletli dağıtılabiliniyor mu? Onu sizin takdirlerinize bırakıyorum” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız