SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birilerinin Üzerine Çökmesi mi Bekleniyor?!

0
Güncellendi - 2016-04-05 04:28:52
Birilerinin Üzerine Çökmesi mi Bekleniyor?!
A- A+ PAYLAŞ

Mücelli Caddesi üzerindeki metruk bina her an yıkılacak duruma geldi. Ancak her hangi bir önlem alınmadığı gibi, önünde günlük binlerce araç ve vatandaş geçmeye devam ediyor.

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tarihi nitelik taşıdığı gerekçesiyle tescil edilerek korumaya alındığı için kazma vurulamayan Mücelli Caddesi üzerindeki kerpiç metruk binanın arka bölümleri aşınma ve tahtalarının sökülmesi nedeniyle tehlikeli bir duruma geldi. Zaman zaman madde bağımlılarının kullandığı, birçok kez yangın tehlikesi geçiren bu metruk ev için güvenlik önlemi de bulunmuyor.

Aynı noktada daha önce iki katlı bir kerpiç ev 31 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen yangın sonrası kullanılamaz duruma gelince Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bilgilendirilerek Battalgazi Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı. Kalan ikinci bina için neden beklenildiği merak ediliyor.

İzzetiye Mahallesi Mücelli Caddesi üzerinde Hayrettin Sönmezay Ortaokulu’nun arkasında bulunan terk edilmiş vaziyetteki iki katlı kerpiç ev, tehlike arz etmeye devam ediyor.

BURASI YIKILABİLİR, AMA KİM SORUMLU OLACAK?

Ayakta kalan, önünde kaldırım olmadığı için vatandaşların ve araçların dibinden geçtiği mevcut iki katlı kerpiç metruk ev ise, arka kısımlarının aşınma ve tahtalarının sökülüp götürülmesi nedeniyle tehlikeli arz edecek durumda bulunuyor. Zaman zaman balici gençlerin kullandığı metruk evin her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu gözüküyor.

İç kısımlardaki kolon görevi gören taşıyıcı direklerin sökülüp götürüldüğü belirtildi.

“Tarihi nitelik” taşıdığı gerekçesiyle Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla koruma altında bulunan metruk ev için izin alınmadan her hangi bir işlem yapılamayacağı bildirilirken, olası bir olayda hangi kurum ve kuruluşların sorumlu tutulacağı ise bilinmiyor.

ZATEN YOLUN ORTASINDA

Bu arada, metruk evin bulunduğu noktada yolun dar olması nedeniyle kaldırım bulunmuyor. Bölgedeki imar durumuna göre yolun içerisinde kalan metruk evin yıkılması ile bölgedeki yaya ve araç trafiği de rahatlamış olacak.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a4

a3

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • fevzi (8 yıl önce)
    son parağrafta kaldırım yok diyorsunuz ama otopark tarafında kaldırım görülüyor. yolun darlığı yetmez miş gibi belediye önce siyah dubalarla daraltmış sonra da kırmızı dubalarla daha da daraltılmış
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (8 yıl önce)
    birileri ölmeli veya yaralanmalıki bizimkilerde biz söylemiştik şu kuruma onlar yapmadı-yıkmadı diye. burası malatya beyler. tas kayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (8 yıl önce)
    O bölge kurulunu getirip bu evin içine yerleştirmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla