SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birinci Ağızdan Dinledik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:23
A- A+ PAYLAŞ

MAZLUM DER Malatya Şubesi yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı'nı ziyaret edip yetkililerle görüştü. 

28 Şubat sürecinde Malatya'da yaşanan mağduriyetleri rapor haline getirerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'a sunan yöneticiler, istişarelerde bulundu.

MAZLUM DER Malatya Şubesi 28 Şubat Komisyonu Başkanı Avukat Abdullah Demiray, MAZLUM DER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlar hazırlanan raporun siyasi partilere sunduklarını ifade edip, "28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerin birinci ağızdan dinledik. Yaşanan mağduriyetlerin somutlaştırarak rapor haline getirdik. Rapor için 4 kişilik bir komisyon kurduk. Komisyon bir yılıdır çalışmalar yapıyor. 50 kişiyle görüştük. Mağduriyet yaşayanların ne tür mağduriyetler yaşadıklarını kayıt altına aldık. Amacımız yaşanan sürecin bir analizini yapmaktır. Malatya'da yaşanan mağduriyetler tablonun sadece bir bölümünü yansıtıyor. Dernek olarak da yaptığımız çalışmaları siyasi partilerle de paylaşma kararı aldık. Bunun için de CHP Malatya İl yönetimini ziyaret ettik” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, “28 Şubat süreciyle ilgili söylediğiniz söylemleri bizler de paylaşıyoruz. Gerçekten bir hak ve hukuk ihlali varsa bunun muhakkak ortaya çıkarılması gerekiyor. Maalesef insan hakları ihlalleri geçmişte vardı. Birçok hak ve hukuk ihlali yaşandı. Ama günümüzde de hak ve hukuk ihlalleri yaşanıyor. Bu ihlaller maalesef devam ediyor. 28 Şubat süreciyle ilgili de 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili de yaşanan hak ve hukuk ihlallerin araştırılması gerekiyor. Özelikle darbelerin bütün izlerinin silinmesi gerekiyor, ülkede. Hala 12 Eylül Darbesi'nin getirdiği kurumlar mevcuttur. Bu kurumları da ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Seçim barajının düşürülmesi, Yüksek Öğretim Kurumu'nun kaldırılması, siyasi partiler kanununun değiştirilmesi gerekiyor. Hak ve hukuk ihlali yaşayan herkesin aynı şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bir birinden farklı düşünen kesimlerin birinin hak ve hukuklarına özen göstermesi ve birbirinin yanında olmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, cezaevleri komisyon üyesi ve sözcüsü olduğunu hatırlatıp, bu kapsamda 50'nin üzerinde cezaevi, 100 yakın tutuklu ve hükümlü ise görüştüğünü söyledi. Ağbaba, cezaevlerinden gelen talepler üzerinde gittiğini dile getirip, “Yaptığım ziyaretlerde hiçbir şekilde ayrım yapmadım. Siyasi görüşünü, aldığı cezayı, makamına hiçbir şekilde hiçbir ayrım yapmadan ulaşmaya çalıştım. İBDA C'ye de Hizbullah'a da Ergenekon davasına da gittik. Yaşanan sorunları kamuoyunun gündemine getirdik. Hiçbir şeyden çekinmeden açıkça her şeyi gündeme getirdik. İBDA C'nin lideri olduğu iddia edilen Salih Mirzaoğlu'nun yaşadığı işkenceyi ülke gündemine taşıdık. Ağırlaştırılmış hastalığına rağmen ölüme mahkum edilenleri de gündeme getirdik. Aynı zamanda eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun yaşadığı sorunları da gündeme getirdik. Tabi her dönemin hukuku, kendi muhalifini eziyor. 12 Eylül de böyleydi, 28 Şubat'ta da böyleydi, şimdi de böyledir. Bugün de 12 Eylül'den daha fazla gazetecisi, profesörü, askeri, aydını tutuklu olduğu bir dönemde geçiyoruz. Biz ne zaman insan haklarının ihlal edilmediği, insanların tutuklanmadığı; karşıt görüşlü insanların diğer insanların görüşlerini savunduğu zaman gerçek demokrasi, insan hakları olur. Cumhuriyet Halk Partisi kendi görüşü karşıtı olan birinin görüşlerini savunuyorsa, MAZLUM DER de karşıt görüşlü kişilerin düşüncelerini savunursa gerçek demokrasi, gerçek insan hakları ülkeye gelir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız