SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birinci Dönemin Son Zili Çaldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:37
Birinci Dönemin Son Zili Çaldı
A- A+ PAYLAŞ

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı.  Malatya'da toplam 963  ilk ve orta okul ile lisede, 10 bin 787 öğretmen ve 171 bin 207 öğrenci 15 günlük tatile başladı.  Eğitim  ve öğretim yılının ikinci yarısı ise 10 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 

Malatya Valisi Vasip Şahin, karne dağıtım töreninde velilere çağrıda bulunarak, “Öğrenciler sadece karnesindeki not durumuna göre değerlendirilmesin” dedi.

Malatya’da karne dağıtım töreni Derme İlkokulu’nda yapıldı. Törene; Vali Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile veliler katıldı. Okul girişinde çiçekle karşılanan Vali Vasip Şahin, karne dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada, “Eğitim ve öğretim döneminin birinci yarıyılı tamamlamış oluyoruz. Bizim 170 bin öğrencimiz var; bunun 50 bini liselerde, 53 bini ortaokullarda ve diğerleri de ilkokul ve anaokullarında eğitim görüyor. Biz tüm öğrencilerimizin her birini birer değer olarak görüyoruz. Bunun içinde özel bir gayret sarf ediyoruz. Bu çocuklarımızın her biri ayrı birer değer ve dolayısıyla israf olmasınlar, geleceğe en iyi şekilde hazırlansınlar. Bu millete, memlekete en faydalı kişiler olarak, donanımlı bir şekilde yetişsinler diye bütün öğretmenlerimiz, bütün idarecilerimiz ellerinden gelen gayretin azamisini kullanmaya çalışıyorlar. Sizlere yardımcı olmaya, sizlere bütün bilgileri aktarmaya çalışıyorlar. Öncelikle onlara teşekkür ediyoruz. Sizleri buralara gönderen anne ve babalarınıza teşekkür ediyoruz. Okul idarecilerimize ve Milli Eğitim’de görev alan bütün görevlilere teşekkür ediyoruz. Sizler şimdi ne yapacaksınız, bu 15 günlük boyunca? Biraz dinleneceksiniz, ondan sonra mümkünse ders dışı kitaplar okuyacağız, ilgimize göre kitaplar veya resim yapmak istiyorsanız resim yaparsınız, spor yaparsınız. Ama bu arada okuldaki dersleri de çok unutmamak adına arada bir bakarsınız. Sizden beklentimiz özellikle dinlenmeniz. İkinci döneme daha dinç ve daha zinde bir şekilde hazır olmanız gerekiyor. Bir de ne yapacağız ikinci dönemde? Birinci dönemden daha fazla çalışacağız. Çünkü önümüzdeki dönem bir yaş daha büyüyeceğiz, daha fazla sorumluluklarımız artacak, büyüdüğünüz yaşa bir hazırlık yapmamızda gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Velilerimize de bir çağrım var; öğrenciler sadece karnesindeki not durumuna göre değerlendirilmesin, iyi ya da kötü. O çocuklarımızın ders dışı bir takım tamamlanması gereken yönlerini hem değerler anlamında hem çeşitli kültürel sosyal sportif aktiviteler anlamında onların o yönlerini de geliştirme noktasında desteklerimize devam edelim. Okullarımız bunu zaten yapmaya çalışıyorlar, okul-veli işbirliği ve el birliği ile çocuklarımızı hem müfredat anlamında, hem müfredat dışı eğitim anlamında geleceğe daha iyi hazırlayalım. Hepinizi tebrik ediyorum çocuklar. Karnenizde ne notu olursa olsun hepinizi tebrik ediyorum. Bir sonraki yılların, bir sonraki sınıfların sizler için çok daha başarılı geçmesini temenni ediyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum.”

Vali Şahin, konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte öğrencilerin karnelerini verirken, beraberinde de karanfil hediye etti. Şahin, karne dağıtımı esnasında zaman zaman öğrencilerle sohbet ve esprilerde yaptı. Çocukları başarılarından dolayı tebrik eden Vali Şahin, için öğrenciler şiir de okudu.

Vali Şahin, Derme İlkokulu’ndaki öğretmenler sınıfını da ziyaret ederek, burada öğretmenleri eğitime verdikleri katkılardan dolayı tebrik edip, bir süre sohbet etti.

Foto 1 : Fırat İlkokulu 1-C sınıfı

Foto 2 : Derme İlkokulu'ndaki karne töreni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız