SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birinci Konumuz Eğitim Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın yeni Valisi Vasip Şahin,  görevine başladı. Saat 14.30'da Sıtmapınarı'ndaki geçici Valilik binasına gelen Vali Şahin'i 'Polis Tören Kıtası' karşıladı. Ardından kendisini bekleyen Vali Yardımcıları ile kamu kurum ve kuruşlarının müdürleriyle tokalaşan Vali Şahin makam odasına geçti. 
 
"Malatya Güzel Bir Şehir"
 
Vali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Bakanlar Kurulu Karanamesi ile Malatya’ya atandım ve bugün göreve başlıyorum. İnşallah Malatya’mız için ülkemiz için hayırlı hizmetlere vesile oluruz. Malatya benim çok yabancısı olduğum bir şehir değil. Daha önce 1990 ile 1992 yılları arasında Pütürge Kaymakamlığı görevinde bulundum. Bu görevim sırasında Malatya’yı ilçeden de olsa tanıma şansı yakalamıştım. O günde benim için güzel bir şehirdi, şaşırtıcı bir şehirdi, beklediğimden umduğumun daha iyisini bulmuştum. Bugün de görebildiğim kadarıyla geçen 20 sene içerisinde epeyce bir mesafe almış. Malatya büyük devlet adamları yetirmiş, büyük sanatçılar, önemli bürokratlar yetiştirmiş, Türkiye’nin ekonomisine yön veren, dünyada bir takım önemli sektörlere baktığımızda söz sahibi olmuş iş adamlarını yetiştirmiş ve gerçekten dinamik bir şehir. " dedi. 
 
"Omuz Omuza Hizmet Etmeliyiz"
 
Malatya'da görev yapacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Şahin, "İnşallah ben çok değerli Malatyalılarla Malatya’daki kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizle, belediyemizle, siyasilerimizle, milletvekillerimizle, sivil toplum kurluşları ve siz değerli basınımızla halkımızla el ele gönül gönüle omuz omuza hizmet etmek niyetindeyim. Allah yolumuzu açık etsin. Bu noktada ben Malatya’nın hem destek verme, gönüllü hizmetlerde bulunma noktasında Malatya’nın Türkiye bazında ön plana çıkmış bir şehir olduğunu biliyorum. Hem de burada yetişmiş insan olarak kamu hizmetlerinde görev almış birçok insan olduğunu, görevlerimiz olduğunu da biliyorum. Malatya’da bundan önce hizmet edenlerin başlattığı hizmetleri ve yeni hizmetleri de ekleyerek Malatya’mıza hizmet etmeye çalışacağım. Bu vesile ile benden önce buraya hizmet etmiş tüm Vali arkadaşlarımı, meslektaşlarımı, kamu görevlilerini, kaymakamlarımızı, müdürlerimizi şükranla yad ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Eğitim Önemli Bir Konu"
 
Düzce Valisi iken gündeminin birinci sırasının eğitim olduğunu söyleyen Vali Şahin, " Malatya’da eğitim birinci gündem olmalı. Çünkü doğrudan insana yatırım olan bir alandır. Dolayısıyla Malatya’da da bunu ihmal etmemiz söz konusu değil. Ama şunu hiçbir zaman gözden uzak tutmamamız lazım. Ne biz hizmet üretenler ne de hizmet alanlar, vatandaşlar, eğitimden kastımız öncelikle iyi insan iyi vatandaş yetiştirmek olmalı. Bir başkasını da düşünen, bir başkasının derdiyle dertlenen iyi bir vatandaş iyi bir insan. Birinci hedefimiz budur. Öncelikle iyi insan yetiştirmek ama bu arada nispi olarak başarı dediğimiz, ölçülebilir bir takım sınavlarda alınan neticelerde de bu başarıların zaten ben kendinden geleceğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili milli eğitim camiası ve ilgili tüm kesimlerle enine boyuna inceleyip tartışıp burada uygulayacağımız hareket tarzını da benimsemiş olacağız." diye konuştu.
 
Çakır'dan Kutlama Ziyareti..
 
Vali Şahin'i Belediye Başkanı Ahmet Çakır da makamında ziyaret ederek "Hoş geldiniz" dedi.
 
Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız