SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birinci Proje Yok!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nce düzenlenen 'Yenilikçi Fikirler Projesi Yarışması' ödül töreni yapıldı. Yarışmada üç kategoride de birinciliğe layık eser bulunamadı.

Valilik Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya'nın daha yaşanabilir niteliklere kavuşması, sorunların çözülmesi, toplumsal çıkarların ve insan yaşamının önemsendiği, sağlıklı kentsel çevrenin oluşturulması ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacı ile üç kategoride düzenlenen yarışma hakkında bilgi verip, "22 Şubat- 2 Mayıs 2010 tarihleri arasında 101 başvuru yapıldı. Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından iki aşamalı değerlendirme yapılmıştır. 21 Mayıs 2010
tarihinde yapılan değerlendirme sonucunda 36 proje ön elemeyi geçmiştir. 7 Haziran 2010 tarihinde yapılan asıl değerlendirme sonucunda ise her üç kategoride birinciliğe layık proje bulunamamış olup, yükseköğretim kategorisinde ikincilik, üçüncülük ve teşvik, ortaöğretim ve ilköğretim kategorisinde ise üçüncülük ve teşvik olmak üzere toplam 10 proje ödüle layık görülmüştür" ifadelerini kullandı.

İlköğretim, lise ve üniversite kategorilerinde üç dalda yapılan yenilikçi fikirler projesi yarışmasını düzenlemekteki amaçlarının, gençlerin, düşünce ve hayal dünyalarında ufuklarına açmak olduğuna dikkat çeken Vali Saran, "Ayrıca, çevreye karşı ilgilerini arttırıp, sorunlara karşı duyarsız kalmama, çözüm üretme ve arayış içerisinde olmalarını temin etmektir" şeklinde konuştu.

Yenilikçi fikirler projesi yarışması sonunda dereceye girenler şöyle açıklandı:

Yükseköğretim kategorisinde; "Tarımkent" projesi ile ikinci olan Metin Aydın 2 bin TL para ödülü ile, "Biyolojik Atıkların Yakıt Pillerinde Kullanılarak Elektrik Enerjisi Üretilmesi" projesi ile üçüncü olan Yusuf Gökcen ve Gökhan Kurt bin TL para ödülü ile, Ortaöğretim kategorisinde; "Her Binaya ve Okula Deprem Algılayıcısı" projesi ile üçüncü olan Burak Karakaplan 750 TL para ödülü ile, İlköğretim kategorisinde; "Karanlık Oda Kalmasın" projesi ile üçüncü olan Özgür Temmuz Çelik ve Deniz Büçkün 500 TL para ödülü ile ödüllendirildi.

Her üç kategoride teşvik ödülüne layık görülen altı projenin sahibi öğrenciler Mücahit Taşdemir, Zeynep Rümeysa Duran-Neşe Güçlü, Miray Kayhan - Olcay Karaduman, Duygu Bayram, Tuğçe Baki-Merve Baki, Bekir Kazgan ise Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız