SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birinci Yeşilyurt Ekibi

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2004 yılından beri sürdürmekte olduğu Kadın Çiftçiler Yarışıyor etkinliği kapsamında Malatya il finali yapıldı.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Kadın Çiftçiler Yarışıyor İl Finali Makro Alışveriş Merkezi'nde yapıldı.

Yarışmanın açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, "Kadın; evinde eş ve anne tarlada çiftçi okulda öğretmen, hastanede doktor, hemşire, ticaret ve sanayide iş kadını, esnaf, şoför yani hayatımızın her aşamasında onlar var. Kırsal kesimdeki kadınların günlük ev işlerinin yanında tarlada, bahçede ve hayvan bakım ve besleme işlerinde kısacası tarımsal üretim faaliyetlerinin hemen hemen her aşamasında, yoğun olarak çalıştıkları bilinmektedir. Kadın çiftçilere; daha verimli tarımsal üretim için bilgi, yöntem ve araç sağlamak kaynakları daha etkin yönetebilmek ve kullanabilmek için, teknolojileri öğretmek ve uygulatmak gerekir" şeklinde ifadeler kullandı.

İl Finaline Doğanşehir ilçesini Melek Can ve Sonay Ürkmez, Yazıhan ilçesini Hülya Arduç ve Sevgül Karasay, Akçadağ ilçesini Canan Turcan ve Remziye Turcan, Pütürge ilçesini Sultan Türkeri ve Fatma Türkeri, Battalgazi ilçesini kadriye Tuhan ve Sümeyye Tuhan, Yeşiyurt ilçesini Serpil Çelik ve Meryem Özdemir, Malatya merkezi Keziban Balcı ve Serap Demez, Hekimhan ilçesini Melda Akgül ve Zeliha Akyüz, Arapgir ilçesini Yasemin Gülbahar ve Ayşe Yücel ve Darende ilçesini ise Salihe Topcu ve Aynur Topcu temsil
ettiler.

Toplam 15 sorunun sorulduğu yarışma sonucunda 13 soruyu bilen Yeşilyurt ilçesi birinci olurken, ikincilik için ise 6 ilçe yarışmacılarına sorulan altın soruyu bilen Battalgazi ilçesi ikinci oldu. Üçüncülük için ise 5 ilçe yarışmacılarına sorulan altın soruyu bilen Doğanşehir ilçesi ise üçüncü oldu.

Birinci Yeşilyurt ilçesi ekibi, Kadınlar Yarışıyor Bölge Finalinde Malatya'yı temsil edecekler.

Yarışmada derece alan ve katılan tüm yarışmacılara Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte çok sayıda kurum ve şirket tarafından çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız