SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birincilerden 12'si Malatya'dan

A- A+ PAYLAŞ

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) 6. sınıflardan katılan 829 ve 7. sınıflardan katılan 61 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, SBS sonuçlarını açıkladı. 6. sınıflardan 992 bin 240, 7. sınıflardan 991 bin 655 öğrenci sınava başvurdu. Bu adaylardan 6. sınıflardan 958 bin 879'u, 7. sınıflardan da 962 bin 991'i sınava katıldı. Sınava 6. sınıflardan 33 bin 355, 7. sınıflardan da 28 bin 659 kişi girmedi. 6. sınıflardan 6, 7. sınıflardan da 5 kişinin sınavı iptal edilirken, kopya taramasında 6. sınıflarda 74, 7. sınıflarda 76 adayın bazı testleri iptal edildi. 6. sınıflara Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji,
Sosyal Bilgiler (Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca) alanından 80, 7. sınıflara Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler (Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca) alanından 90 soru yöneltilen sınavda, 6. sınıflardan 829, 7. sınıflardan ise 61 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı.

Sınavda en çok birinci İstanbul'dan çıktı. 6. sınıflardan tüm soruları doğru yanıtlayan 829 öğrencinin 172'si İstanbul'dan çıkarken, İstanbul'u 65 öğrenciyle Ankara, 47 öğrenciyle Konya, 39 öğrenciyle İzmir izledi. Bursa'dan 30, Adana'dan 29, Antalya'dan 24, Gaziantep'ten 20, Manisa'dan 19, Mersin'den 17, Aydın'dan 16, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli ve Tekirdağ'dan 16'şar, Balıkesir'den 15, Denizli'den 14, Kayseri'den 13, Isparta ve Malatya'dan 11'er, Sakarya'dan 10, Elazığ, Kırklareli, Kütahya ve
Samsun'dan 9'ar, Kahramanmaraş, Muğla ve Trabzon'dan 8'er, Afyonkarahisar, Çanakkale ve Hatay'dan 7'şer, Diyarbakır, Erzincan, Kırıkkale, Kırşehir, Osmaniye ve Sivas'tan 6'şar, Çorum, Düzce, Edirne, Ordu, Yalova ve Zonguldak'tan 5'er, Bilecik, Şanlıurfa, Tokat ve Uşak'tan 4'er, Adıyaman, Amasya, Bartın, Bolu, Burdur, Giresun, Karabük, Nevşehir, Rize, Sinop, Van ve Yozgat'tan 3'er, Ağrı, Kastamonu ve Mardin'den 2'şer, Artvin, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır, Karaman, Muş ve Niğde'den 1'er öğrenci
birinciliği kazandı.

İstanbul 7. sınıflardan da 17 birinci çıkardı. 7. sınıflarda Bursa'dan 5, Ankara ve Balıkesir'den 4'er, Isparta, İzmir ve Osmaniye'den 3'er, Aydın, Çanakkale, Kocaeli ve Manisa'dan 2'şer, Denizli, Eskişehir, Mersin, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Sakarya, Trabzon, Van, Zonguldak ve Yalova'dan 1'er öğrenci birinci oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız