SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birincilik Hedefimiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, 2007'deki referandumda Malatya'nın yüzde 89.4 oranında "Evet" dediğini, 12 Eylül'deki referandumda da aynı kararlılığı göstereceğini savundu.

Şahin'in TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, 21 Ekim 2007’de yapılan Referandumda Malatya’nın yüzde 89.4’lük desteğini hatırlatarak, “Umuyorum ve güveniyorum ki, 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda Malatya aynı kararlılıkla “EVET” diyecek” dedi

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Türkiye, siyasi tarihinde 5 kez referanduma gidildiğini, Türkiye genelinde 1961’deki halkoylamasında yüzde 61.7, 1982’de yüzde 91.37, 1987’de yüzde 50.1, 1988’de yüzde 35, 2007’de yüzde 69 “evet” oyu çıktığını hatırlatarak, “Bu referandumda Malatya bir rekora imza atacak. 2007 referandumunda Malatya’nın yüzde 89.4’ü “Evet” için mühür bastı. İnşallah bu referandumda birincilik hedefimiz” dedi.

2007 referandumunda olduğu gibi AK Parti’li 6 Milletvekilinin omuz omuza olağanüstü bir çabayla kampanyaya katıldığına işaret eden Şahin,
“Hedefimiz bu birlik beraberliği Malatya çapında sandığa taşımaktır. Demokrasi tarihinde Malatya’nın özel bir yeri var. Darbeciler artık Malatya’yı siyasi provokasyonların laboratuarı olarak kullanamayacak. 1978’deki Hamido katliamının, Zirve yayınevi katliamının ve Hrant Dink cinayetlerinin acısını Malatya bir daha yaşamak istemiyor. Faili meçhul cinayetlere kurban vermemek için Malatya yekvücut olarak sandığa gidecek ve Aydınlık Türkiye için “evet” diyecek. Umuyorum ve güveniyorum ki, 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda Malatya aynı kararlılıkla “EVET” diyecek. Bu referandumda Malatya farkını göreceksiniz” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Muhalefet bu halkoylamasını bir seçim ve güven oylamasına dönüştürmek istiyor. Anayasa değişiklikleri ile ilgili “Bu paket kayısının, incirin, fındığın sorunlarına çare olacak mı?” şeklinde sığ ve basit bir söylemle hem olayı sulandırıyor hem de işin merkezinden kaçarak halkoylamasını bir güven oylamasına, bir seçim havasına sokmaya çalışıyorlar.

Aslında muhalefet referandumun sonucunun kendileri için “hayır”lı olmayacağının farkında. Dikkat ederseniz muhalefet referandumun sonucunda hayır çıkacağına ihtimal vermiyor. Ana muhalefetin Gandikemali Kılıçdaroğlu, referandum sonucundan ne bekliyorsunuz sorularına hep kaçamak cevaplar veriyor.

1970 model siyaset üslubuyla Meclis’te hükümetin ak dediğine kara diyen, partiler arası uzlaşma komisyonuna üye vermeyerek, Genel Kurul’da Anayasa oylamalarına katılmayan Anamuhalefet partisi son günlerde büyük darbeler aldı.

12 Eylül Anayasasına karşı çıkan CHP, 12 Eylül darbe anayasasını rafa kaldıran bu referanduma “evet” diyen Milletvekilini partiden ihrac kararı aldı. Ve önceki gün bir Milletvekili arkadaşımız (Eşref Erdem) onurlu bir tavırla CHP’den istifa etti. Bu isyan dalga dalga büyüyecek.

CHP toplumda ektiği bölücü tohumların bedelini ödeyecek.
Statükoya ve darbelere avukatlık yapmanın bedelini ağır ödeyecek.

Ben inanıyorum ki milletimiz, ülkesinin yararına olan her çalışmaya sahip çıktığı gibi bu Anayasa değişikliklerine de sahip çıkacak ve EVET diyecektir.

Halkoylamasının sonucu her ne olursa olsun, halkımızın verdiği karara büyük bir saygı göstereceğiz. 12 Eylülde, demokrasi taraftarları ile statükocular arasında tercih yapacaksınız. Demokratlarla statükocu zihniyetin hesaplaşacağı gün olacak.

Darbelerle Türkiye'yi dışarıya kapalı kutu haline getirip aydınları sindirenlerle, Türkiye’nin ufkunu açanlar arasında referandum olacak.

İnşallah bu yeni değişiklikle birlikte yakalayacağımız enerjimizi önümüzdeki dönem, tamamıyla sivil ve demokratik bir anayasa için kullanacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız