SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birincilik Soğanlı Yahniye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EBOB) Kadınlar Kurulu ve Kadın Girişimci grubunun oragğnizasyonu ile Kayısı Festivali etkinlikleri çercevesinde yöresel yemek yarışması yapıldı. 16 katılımcının hazırladığı 27 çeşit yöresel yemek yarışmasında jüri üyeliklerini ise protokol üyeleri yaptı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kadınlar Kurulu ve girişimci kadınların ortak girişimi ile düzenlenen yemek yarışı Mişmiş Park Fuar alanında düzenlendi. Yarışmaya toplam 16 kadın katılırken, yarışmanın jüri üyeliğini ise AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Tuna yaptı.

Unutulmaya yüz tutmuş Ekşili kabak dolması, Haşhaşlı içli köfte, patlıcanlı sıkma köfte, hamur çorbası, yüksük çorbası, simit pilavı gibi yemeklerinde yer aldığı yarışma da Esme Fatma Oğuz "Etli soğan yahnisi" birinci olurken, Fadime Öztorun "Analı kızlı köftesi" ile ikinci ve "Kiraz yaprağı sarması" üçüncü oldu.

Yarışma sonrası yarışmada derece alanlara altın diğer yarışmacılara ise katılımlarından dolayı plaket verildi. Birinci olana yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ise çeyrek altın verildi.

Vali vekili İnce Sezer Becel yarıyma sonrası yaptığı konuşma da "Geçmişini- kültürünü bilmeyen toplumların geleceği olmaz. Yemek kültürü de toplumların en önemli kültürüdür. Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri bizlere sundukları için hanımlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
ESOB başkanı Keskin ise "Hanımlarımız, ilimiz mutfak kültürünü en iyi şekilde temsil ettiler. İnsanlarımızın ortak değerlerinden Yemek Kültürünün kaybolmaması ve gelecek kuşaklara da aktarılması için bu tür etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin tarafından tüm yarışmacılara birer teşekkür plaketi verildi. Yöresel yemek yarışmasını geleneksel hale getirileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız