SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Birincisi Dürüst Olacaksınız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen Hakem Kursu’nun ardından amatör maçlarda görev verilen, ardından başarılı bulunup namzetlikleri kaldırılan 54 hakem için Altın Yunus Lokantası’nda bir yemek verildi. Yeni hakemler arasında 3 bayan hakem de yer alıyor.

Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu (GTK) üyesi ve 8. Bölge Sorumlusu Dursun Sucu, Malatyaspor yöneticisi Fahrettin Eserdi, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Recep Menekşe, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Hikmet Tekin, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Alper Talas, hakemler, gözlemciler ve temsilciler ile futbol dünyasından birçok simanın katıldığı yemekte bir konuşma yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Mesut Arslangiray, Malatya hakemliğini başarıya ulaştırmak için “ant içtiklerini” söyledi. Genç hakemlere görevlerinin zor olduğunu anlatan Arslangiray “Hocalarınıza hep saygı gösterin” dedi.

İl Gözlemciler Kurulu Başkanı Bayram Canpolat, son günlerde bazı yayın organlarında camiaya yönelik saldırılar olduğunu belirterek “1998 yılından bu yana bir çivi çakılmadığını söylüyorlar. Bu tür demeçlerle gündemi değiştirebilirsiniz ama tarihi değiştiremezsiniz. Sizin görev yaptığınız dönemde bu birlik ve beraberlik ortamı var mıydı? Bizi acımasızca eleştiren kişiler sizler Malatyalı mısınız, merak ediyorum” dedi. Canpolat, 14’ü klasman hakemi olmak üzere yeni katılanlarla birlikte Malatya’nın 100’ü aşkın hakeminin olduğunu, 1’i Süper Ligde olmak üzere de 38 gözlemci ile 7 federasyon temsilcisinin ilde görev yaptığını bildirdi.

GTK üyesi Dursun Sucu ise kendi görevleri döneminde birçok hakemin klasmana yükseldiğini ve önemli maçlarda görev yaptığını belirtti. 2000 yılında Genelkurmay’ın subay hakemlere hakemliği yasaklaması nedeniyle bir kaos durumu ortaya çıktığını, çünkü hakemlerin neredeyse yarısının asker kökenli olduğunu anımsatarak, yapılan çalışmalarla Malatya’nın hakem sıkıntısı çekmediğini söyledi. Sucu genç hakemlere “Birincisi, dürüst olacaksınız. İkincisi, çizginiz düz olacak, ne sağa ne sola kıvıracaksınız. Üçüncüsü, dışarıda bu camiayı çok iyi temsil edeceksiniz” dedi.

Sucu, hakemlik ve gözlemcilikte menfaati biten bazı kişilerin “ertesi gün yanlarından ayrıldığını” öne sürerek “Hakemlik menfaat değildir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız