SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birinde Temel, Diğerinde Açılış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale İlçesi'nde Müftülük Sitesi'nin temeli düzenlenen törenle atılırken, Yazıhan'da yapımı tamamlanan Müftülük Sitesi de hizmete açıldı.

KALE'DE..
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Türkiye'de 77 bin cami bulunduğunu, 12 bin 500'ünün Osmanlı dönemine ait olduğunu, 65 bin adetinin de cumhuriyet döneminde yapıldığını belirtti. Karaman, "Bu tür yatırımlar toplumumuza, bilgi, kültür, huzur ve barış olarak geri dönecektir"dedi.

Din hizmeti verilen yerlerin fiziki anlamda iyileştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini aktaran Karaman, bazı medya organları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na fazla bütçe ayrıldığı iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bütün yerleşim birimlerinde hizmet veriyoruz. Vatandaş, köye ve mezraya cami yaptırmış. Din görevlisi vermeyecek miyiz? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın birçok gideri personeledir. Bütçemiz, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'ndan sonra geliyor."

Vali Halil İbrahim Daşöz, inanç ve ahlak değerlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Törende konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, din hizmetlerinin, cami ve Kur'an Kursu yaptırmanın önemini anlattı.

Müftü Bekir Gerek ise, sitenin bin 781 metrekare arsa üzerinde 300 metrekareye yaptırılacağını açıkladı. Müftülük Sitesi yerini hayırsever işadamı Aslan Dursun'un satın alıp Diyanet İşleri'ne bağışladığını belirten Müftü Gerek, "Ramazan Kayışkıran isimli hayırseverimiz de site temeli için 30 bin YTL bağışladı ve aynı zamanda buranın yakınında bulunan camiye 30 bin YTL yardım yaptı. Allah hayırlarını kabul etsin"dedi.

Konuşmalardan sonra, hayırsever işadamlarına ve emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. (İlk 2 fotoğraf Kale'deki temel atma töreni)

YAZIHAN'DA..
Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde yaptırılan müftülük sitesi törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Sabri Uzun, ilçe belediye başkanı Ali Kaya, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Cengiz, Müftü Bekir Gerek, Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ile davetliler katıldı.

Müftülük sitesinin temeli 2003 yılında atıldı. 3 bin 700 metrekarelik arsa üzerinde 543 metrekarelik kapalı alandan oluşan binada; konferans salonu, Kur'an kursu salonu, mescit ve 3 lojman bulunuyor.

Törende, binanın yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Tören sonunda Vali Halil İbrahim Daşöz'e Yazıhan halısı hediye edildi. (Son iki fotoğraf Yazıhan'daki açılışla ilgili)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız