SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birine Evet de..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, bir esnafa ancak bir kez evet dedirtebildi.

Fuzuli Caddesi'ndeki esnafları gezen ve 12 Eylül'de düzenlenecek olan yeni Anayasa referandumu için evet oyu isteyen Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, esnafları ziyareti sırasında 25 Temmuz'da Hükümet Meydanı'nda saat 17,00'de halka hitap edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine davet etti.

Ziyareti sırasında Dursun Emeksiz isimli esnaf ile konuşan milletvekili Öz, esnafın sigara içtiğini görünce, "Senden iki evet kelimesi istiyorum. Biri sigarayı bırakacağına ilişkin, diğeri ise referandumda evet oyu vereceğine ilişkin" ifadelerini kullandı.

Esnaf Dursun Emeksiz ise, "Referandumda evet oyu kullanacağıma söz veriyorum. Ancak, sigarayı bırakacağıma ilişkin evet diyemiyorum. Çünkü, tutamayacağım sözü vermem. Benim sözüm özüm birdir. Milletvekili Öz'ümüz ise burada, bizleri ziyaret ediyor" şeklinde konuşması, gülüşmelere neden oldu.

ZİYARETLER...
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, referandumda evet oylarının AKP için değil, yeni anayasa için verileceğini ve toplumun tüm katmanlarının bu şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Öz, beraberindeki partililerle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaret ederek, referandum süreci hakkında bilgiler vererek, 25 Temmuz Pazar günkü mitinge davet etti.
Milletvekili Öz, "Meclis tatile girdi. Biz yine yaz çalışması kapsamında sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz, sorunlarını dinleyeceğiz. Başbakanımızın 25 Temmuz Pazar günü katılacağı mitinge tüm hemşerilerimizin katılması bizi memnun eder. Anayasa değişikliğini Meclis genel kurulunda tüm partilerin desteği ile çıkartmak istedik. Ama ne yazık ki Meclis'te grupları bulunan partiler bunu engellemeye çalıştılar. Bir yıl sonra yapılacak olan seçimlerde başka siyasi partilere oy verecek olabilir, ama bu anayasa değişikliğini siyaset malzemesi yapmadan Evet ile taçlandırmamız gerekiyor" dedi.

ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek'te "Esnaf ve sanatkarımız 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda düşüncesini en güzel şekilde sandığa yansıtacaktır. Bizleri Malatya'ya her gelişinde ziyaret eden ve esnaf ve sanatkarların sorunlarını her zaman dinleyen sayın milletvekilimize teşekkür ediyorum. Yapılacak olan değişikliklerin Türkiye'miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'de "Gönlümüz arzu ederdi ki, partilerin bunu meclis'te halletseydiler. Sayın Kenan Evren, 'Bu anayasa Allah'ın kitabı değildir. Anayasa kutsal bir kitap değil' diyor. Biz tüm partilerin bir araya gelip 26 tane madde değil, 80 tane maddesini değiştirmesini isterdik. Ama sonuç böyle oldu. Esnaf ve sanatkar kesimi referanduma gereken ilgiyi gösterecektir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız