SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birini Daha Öldürmüş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 9 gün içinde 2 arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Mehmet Ali K. adlı şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, 2 cinayetin aydınlatıldığı belirtildi.

PAZAR GÜNKÜ CİNAYETİN ARDINDAN..
Malatya merkeze bağlı Selçuklu mahallesinde geçtiğimiz Pazar günü bir kayısı bahçesinin içerisinde ceset bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, bıçaklanarak öldürülmüş olan Ramazan Karakuş'un (30) cesedi ile karşılaşmıştı. Polis olay yeri yakınında da öldürülen şahısın cep telefonu ile ayakkabılarını bulmuştu.

Olayla ilgili soruşturmada katil zanlısı olarak tespit edilen Mehmet Ali K. yakalandı. Zanlı, 9 günden beri kayıp olan arkadaşı Cumali Baysal kendisinden sorulunca, onu da öldürdüğünü itiraf etti.

Polis ekiplerini çevreyolu Çöşnük Kavşağı'nın alt tarafında bir kayısı bahçesine zanlı, burada bıçaklayarak öldürdüğü Cumali Baysal'ın cesedini gösterdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından ceset Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

EMNİYET AÇIKLAMASI..
Yakalanan katil zanlısı ve cinayetlerle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da şöyle denildi:

"25.11.2007 günü saat 15.15 sıralarında ilimiz Selçuklu Mahallesi Köprüağzı caddesi Selçuk Ecza Deposu arkasındaki Ticaret Borsasına ait kaysı bahçesi içerisinde kesici aletle öldürülmüş vaziyette bulunan R.K nın öldürülmesi olayının faili veya faillerinin tespiti amacı ile sürdürülen çalışmalar neticesinde;

Olayı gerçekleştirdiği tespit edilip görevlendirilen ekiplerimizce 27.11.2007 tarihinde yakalanan şüpheli M.A.K. alınan ifadesinde maktül R.K’yı namus yüzünden tek başına tasarlayarak öldürdüğünü, ayrıca 20.11.2007 günü saat 21.00 sıralarında C.B. isimli şahsı Göztepe Mahallesi Hedef Ecza Deposu arkasındaki arazide bıçaklamak sureti ile öldürdüğünü yerini gösterebileceğini beyan etmiş, şüphelinin göstermiş olduğu yerde, ailesinin müracaatı üzerine kayıp şahıs olarak 19.11.2007 tarihinden itibaren aranan maktul C.B’nin cesedi bulunmuştur.

Şüphelinin göstermiş olduğu yerlerde yapılan araştırmada olayda kullandığı belirlenen 1 adet bıçak ve olay sırasında giydiği kıyafetler ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, faili meçhul durumda bulunan 2 ayrı cinayet olayı aydınlatılmıştır.

Şüpheli hakkında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte 28.11.2007 günü adli mercilere sevk edilecektir.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize sırdaş telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

TEDAVİ GÖRMÜŞ, SABIKALIYMIŞ..
Malatya'da Cumali Baysal(28)'ı 20 Kasım 2007 Salı günü, Göztepe mahallesindeki boş arazide, Ramazan Karakuş (30)'u ise 25 Kasım 2007 günü ise Selçuklu mahallesindekikayısı bahçesinde bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Mehmet Ali K.'ın cinayetleri aynı mahallede oturduğu arkadaşlarını "Eşine yan bakmaları ve evinin etrafında gezmeleri" nedeniyle namus yüzünden işlediğini iddia ettiği belirtildi.

Katil zanlısı Mehmet Ali K.'nın Cumali Baysal'ı öldürdükten sonra evine giderek kanlı elbiselerini çıkartıp banyo yaptığı ardından Adana'ya gidip 3 gün gezdiği, daha sonra tekrar geldiğinde ise Ramazan Karakuş'u öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Hakkında bıçaklama yaralama, sarhoşluk, polise mukavemet gibi 3 suç kaydı bulunan katil zanlısı Mehmet Ali K.'nın geçtiğimiz yıl polise mukavemetten dolayı 2 ay cezaevinde kaldığı belirtilirken, yine katil zanlısının geçtiğimiz yıl eşine bıçak çekerek, "Erkekler neden sana bakıyor?" diye öldürmek istediği, ancak babasının o esnada araya girmesi üzerine engellendiği öğrenildi.

Ailesince daha önce Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürülen katil zanlısına burada psikolojik tedavi amaçlı ilaç verildiği ve sonrasında Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmesinin istendiği, ancak ailesinin bu uyarıyı dikkate almadığı ileri sürüldü.

"Bıçakla Birden Fazla Adam Öldürme" suçundan adliyeye çıkartılan Mehmet Ali K., tutuklanarak Malatya E tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu arada ölenlerin yakınları, zanlının cinayet nedeni olarak "namus yüzünden" iddiasına tepki gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız