SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birini Reddettiler, İkincisi Olmayacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Ankara Şubesi, Malatyaspor'un "efsane" başkanı, hayırsever işadamı 84 yaşındaki Nurettin Soykan'ın 23 yıl önce düzenlemesini yaptırdığı ve "Soykan Parkı" olarak adlandırılan alanın adının "Yeni Cami Meydanı" olarak değiştirilmesine ilişkin Belediye Meclis kararına sert tepki verdi.

 

Meclisin bir süre önce yeniden düzenlenen alana "Yeni Cami Meydanı" adının verilmesine ilişkin AKP'den gelen teklifi AKP'li üye Ahmet Ergül "Soykan Parkı’nı Samanköylü veya merkez dışında birine sorsanız kimse bilmez ama Yeni Cami’yi herkes bilir. Üstelik şimdiki haliyle tam bir meydana dönüştü.” gerekçesiyle savunmuş, AKP'li üye Atilla Kantarcı'nın dışındaki partili üyelerin oy çoğunluğuyla meydanın adı değiştirilmişti. Bu konudan haberdar olan Nurettin Soykan ise, alınan karardan dolayı üzüntüsünü dile getirmiş, "Bari ölümümü bekleselerdi, öyle değiştirselerdi.." diye konuşmuştu.

 

MASTÖB Ankara Şubesi Basın Başkanlığı adına Ramazan Durmuş da yaptığı açıklamada, tepkilerini şöyle dile getirdi:

 

"Bu açıklama, MASTÖB Ankara Şubesi Yönetim Kurulunun ve Üyelerinin, Malatya Belediye Yeni Meclisinin “SOYKAN” isminin kaldırılmasına olan bir tepkisidir.

 

MASTÖB Ankara Şubesi’nin, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaretlerinde, “Soykan Parkı”nın yerine bir meydan yapıldığı ve bu meydanın isminin de “Yeni Camii Meydanı” olacağı söylentilerinin doğruluk derecesi konuşuldu. Sayın Akın; böyle bir kararın çıkmadığını, bunu şunun için düşündüklerini şöyle ifade etmiştir: “Sultan Ahmet Meydanı” gibi olsun istedik.

 

Hatırlatalım, “Sultan Ahmet Camii” caminin adıdır. “Sultan Ahmet Camii Meydanı” diye bir meydan yoktur. “Sultan Ahmet Meydanı” vardır.

 

Bu ikna edici bir örnek olmadığı için, MASTÖB Ankara Şubesi yazılı bir başvuruda bulunarak bu ismin değiştirilmemesi gerektiğini arz etmiştir.

 

Buna rağmen karar olumsuz çıkmış, 25 yıllık “SOYKAN” ismi kaldırılmış “Yeni Camii Meydanı” ismi verilmiştir.

 

Sayın Akın, basın toplantısında “Meclis kararıdır, saygı duymak gerekir” diyor.

 

Meclisin kararına saygı duymak; saygın kararlar alınmasına bağlıdır. Ama alınan karar tamamen art düşüncelerin hakim olduğu bir karardır.

 

Bizimde İslam’a hizmetimiz olsun, böyle bir değişikliğin ikbal ve istikbalimize katkısı olur. Gerekli yerlere de mesaj iletmiş oluruz diyorsanız, düşüncenize bir şey söyleme hakkımız yok.

 

MASTÖB Ankara Şubesi’nin Başkanı Sayın Nurettin Soykan; Malatya halkı tarafından tanınmakta, sevilmekte ve saygı duyulmaktadır. Yardım severliği, insan severliği herkes tarafından takdir edilmektedir.

 

Malatya aşk’ı; O’nun tek aşkıdır. Biz yakın arkadaşları olarak bunu görmekteyiz.

 

İlerlemiş yaşına rağmen hala Malatya için projeler üretmekte, bir şeyler yapmak için çabalamaktadır.

 

“Soykan Parkı”na gelince, 25 yıl evvel oraya bir park yapmak istemiş, bu talep anında yerine getirilmiştir. “Hiçbir talebimiz yok. İsmimizi koyun” dememiştir. O günün meclisi toplanıp “Soykan Parkı” adını veriyor. Bugün aynı kurum tarafından bu isim geri alınıyor.

 

Sayın Akın, “Talep olursa Sayın Soykan’ın ismini doğduğu yerlere veririz” diyor.

 

Bir talebimiz reddedildi. İkinci bir talepte bulunup reddedilmek istemeyiz. Böyle bir talepte olmayacaktır.

 

Malatyaspor’u namağlup Birinci Lige çıkarıp efsaneleşen ““SOYKAN” isminin kaldırıldığı bu günlerde Malatya Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz, Sayın Soykan’ı arayıp Belediye Başkanı da gözlerinden öpüyor!

 

“Malatyaspor Kayyum Başkanlığı’nı size ısrarla vermek istiyoruz.”

Bir yandan ismini kaldırınız, bir yandan yardım isteyiniz. Bunun anlaşılır tarafı yoktur.

 

O’nun ismi onurludur.

 

O’nun gibi yaşayan insanlar unutulmayacaktır.

 

Adıyaman O’nun ismini cadde ve sokaklara verirken, Malatya kaldırsın. Malatya Belediyesine de bu yakışır.

 

Sayın Akın, siz ve meclisiniz, kötü bir yük sırtlandınız. Umudumuz altından kalkmanızdır.

 

Vicdanları rahatsız eden bu karar ister geri çekilsin, ister çekilmesin, kendi mahkemenizi kurup vicdanınızı orada yargılayınız.

 

Size bir dost tavsiyesinde bulunmak isteriz. Milletin değiştirmeyeceği kararlara imza atmayınız.

 

Biz biliyoruz ki; Malatya halkı kalbine giden damarlardan birine “SOYKAN” adını çoktan verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız