SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birinin Telefonu Malatya'da Bulunmuş

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da bir ay arayla öldürülen iki kadından birinin cep telefonunun Malatya'da bulunduğu öne sürüldü. Malatya'daki polis yetkilileri ise, kendilerinin bu konuda herhangi bir bilgilerinin olmadığını söylediler.

Vatan Gazetesi, İstanbul'da kurşunlanarak öldürülen ve yakılan iki kadınla ilgili haberde, öldürülen kadınlardan Gökçe Şendin (fotoğrafta soldaki)'in kayıp cep telefonunun Malatya'da bulunduğunu yazdı.

Vatan Gazetesi'nin haberi şöyle:

"..Kartal 0-2 Otoyolu Uğur Mumcu Mahallesi girişindeki boş arazide 30 gün arayla kurşunlanıp yakılarak öldürülen iki kadının cesedi bulundu. Cesetlerin 25-30 yaşlarında olması ve aynı alanda yakılarak öldürülüp bırakılması, iki cinayet arasında bir bağ olabileceği düşüncesini doğurdu. Olay yerinden toplanan deliller incelenmek üzere Kriminal Laboratuar'a gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda, 5 Ekim 2005 tarihinde bulunan yanmış kadın cesedinin başındaki mermi çekirdeği çıkartılarak kayıtlara geçirildi.

Kurbanların kimliklerini belirleyebilmek için İstanbul'da son 1 yıl içinde yapılan yüzlerce kayıp başvurusu tek tek inceledi ve sona kalan 12 aile teşhis için emniyete çağırıldı. Teşhis için gelen anne Nevin Şandin, 11 Kasım 2005'te bulunan cesedin kayıp kızı Gökçe Şendin'e benzediğini bildirdi. Polis anne Şandin'i alarak Adli Tıp Kurumu'na götürdü.

"Ceset kızımın"
Şandin, morgdaki cesedin kayıp kızına ait olduğunu bildirdi. Cesetten ve anne Nevin Şandin'den alınan kan örneklerinin karşılaştırması sonucu DNA'larının uyuştuğu belirlendi. Eşinden ayrı yaşayan genç kadının, olay gecesi gitmiş olabileceği düşünülerek Taksim, Kumkapı ve Etiler civarındaki eğlence yerlerinde araştırmalar yapıldı. Bu arada Şandin'in kayıp cep telefonu Malatya'da bulundu.

Polis, ikinci cesetle ilgili olarak Kahramanmaraş'ta bir aileye ulaştı. İstanbul'a gelen anne Sultan Tenekekesen, kendisine gösterilen cesedin, 5 Ekim 2005'den beri kayıp olan kızı Begüm Tenekekesen'e (25) ait olduğunu söyledi. DNA karşılaştırması için kan örnekleri Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sultan Tenekekesen, "Kızım 7 yıldır İstanbul'da yaşıyordu. Eşinden ayrıldıktan sonra çocuğuyla yapayalnız kaldı. Biz onun tezgahtarlık yaptığını sanıyorduk ama o dansözlük yapıyormuş" diye ifade verdiği öğrenildi.. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız