SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birkaç Firmadan Yatırım Sözü Alındı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in Almanya, Hollanda ve İsviçre'yi kapsayan gezisinde yaptığı görüşmelerle ilgili olarak yapılan açıklamada, bu görüşmelerde elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verildi.

Almanya'nın Köln kentinde Elazığlılar Derneği'ni ziyaret ettiği ve Malatyalılar Derneği'ne gitmediği için Malatyalılar Derneği'nin eleştirilerine muhatap olan Şahin'in, bu eleştirilerle ilgili herhangi bir yanıtın verilmediği basın açıklamasında, 3 ülkeyi kapsayan temaslarla ilgili şu bilgiler yeraldı:

"Almanya'da bir dizi temas ve ziyarette bulunan Şahin, Avrupa Patent Ofisi'nden yetkililerle görüştü. Kayısı ile alakalı bir marka oluşturulması kararı alındığını dile getiren Mehmet Şahin, marka çalışmasının kayısı araştırma komisyonu çalışmaları ile paralel yürüyeceğini kaydetti.

Şahin, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan, Kuzey Almanya'nın ilk Türk yönetimli Fen Lisesi VIB Gymnasium'un açılışına Türk Alman Parlamentolararası dostluk heyeti başkan yardımcısı olarak davet edildi. Şahin Eyalet Valisi ve üst düzey bir Alman Akademisyen heyeti ile okulun açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Bernd Strauch ile ikili görüşmelerde bulunan Şahin, Avrupa'nın bu en büyük fuar kentinde Malatya'nın en önemli ürünü kayısının nasıl tanıtılabileceği ve diğer ürünler için yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alış verişinde bulundu.

Görüşmeler sırasında Mehmet Şahin'e Avrupa Patent Ofisi'nden Dr. Emrullah Durucan danışmanlık yaptı. Şahin, Hannover'den üst düzey bir heyeti Malatya'ya davet etti. Bu davet yaz aylarında gerçekleştirilecek.

Daha sonra Köln şehrine geçen Şahin, Köln Üniversitesi Senato Başkanı Prof. Dr. Claudia Riehl ile görüşmeler yaptı. Şahin Almanya'da yaşayan gurbetçilerin sorunları ile ilgili Riehl'i Türkiye'ye davet etti ve ortak bir AB projesine start verildiğini söyledi. Köln Belediye başkanı Elfi Scho-Antwerpes'e de bir hat eserini hediye eden Şahin, Malatya'ya davet etti.

Şahin, Frankfurt ve Stuttgart şehrinde de özellikle Malatya'ya yabancı sermaye getirme ile alakalı görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin neticesinde şu sonuçlar ortaya çıktı:

21-24 Mart tarihlerinde Almanya-Hollanda-İsviçre ülkelerini kapsayan işadamları toplantılarına orta ve küçük çaplı, yatırım ortakları ve pazarlar bulma konusunda hevesli işadamları davet edilecek. Köln Üniversitesi ile ortak Eğitim çalışmaları için prensip anlaşmasına varıldı. Senato başkanı Eylül 2008 itibari ile iki haftalığına Türkiye'ye gelecek. İki adet büyük çaplı tarım sektörüne ara eleman yetiştirme Projesi için start verildi ve ortak şirketler bulundu. Tarımda alternatif ürünler yetiştirme ve bunların kurulacak fabrikalarda işlenmesi konusunda ve hayvancılık konusunda bir kaç firmadan yatırım sözü alındı. Malatya'ya yatırım için teşvik edilecekler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız