SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birkaç Kilo Fazlası Bile Zararlı Olabilir..

A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından 50-71 yaş grubu arasında 500.000 kişinin katıldığı çalışma grubunda normal kilo aralığının altında veya üstünde olanların ölüm riskinin normal kilolu olanlara daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Fazla kilolu olmanın sosyal veya kozmetik bir problem olarak algılanmasından çok diyabet, artirit, kalp hastalıkları, kanser, tansiyon dengesizlikleri gibi sağlık risklerini artırıcı etkileri söz konusudur.
Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yarım milyondan fazla 50-71 yaş grubu arasında kişinin katıldığı çalışma grubunda normal kilo aralığının altında veya üstünde olanların ölüm riski normal kilolu olanlara oranla daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Başka bir çalışmada, 186,000 sağlıklı, daha önce hiç sigara içmemiş fazla kilolu grupta normal kilolulara oranla yüzde 20-40 oranında daha erken yaşta ölüm tehdidi olduğu saptandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız