SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birleştirildi, Güçlendirildi'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Malatya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği'nde "Çiftçi ile Yüz Yüze" toplantısı düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Krediler Daire başkanı Hamdi Gönüllü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Hayvansal Üretim Müdürü Sadık İncediken, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Strateji Geliştirme Müdürü Murat Aktaş, Malatya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ahmet Boyraz, TAREKS Genel Müdürü Burhanettin Topsakal, GÜBRETAŞ Satış Müdürü İsmet Kirkit, Altınova Yem Fabrikası Satış Müdürü Aydın Deniz, Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Malatya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ahmet Boyraz, "Bölge Birliğimiz faaliyet alanı içerisinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Van, Tunceli, Batman, Siirt, Bingöl, Şırnak ve Hakkari olmak üzere 13 il bulunmaktadır. Bu illerimizde 2002 yılında 89 kooperatif mevcut iken, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda daha güçlü bünyeye sahip kooperatifler oluşturmak amacıyla birleştirmelere gidilerek bu sayı 2007 yıl sonu itibariyle 64'e çekilmiştir.

Ancak, 2008 yılında Şırnak-Cizre'de 1, Hakkari-Yüksekova'da 1 olmak üzere 2 kooperatif daha kurulmuş olup, bugün itibariyle kooperatif sayımız 66 olmuştur.

Kooperatiflerimize bağlı köy sayısı 2 bin 24, toplam ortak sayısı 48 bin 150, faal ortak sayısı 25 bin 303'tur. 2008 yılında kooperatiflerimize bağlanan yerleşim birimi sayısı 18'dir. Son 2 yılda kooperatiflerimizde göreve başlatılan 27 ziraat mühendisi çiftçilerimize sahada hizmet etmektedir" dedi.

Boyraz, 2008 yılında bölge birlikleri faaliyet alanında meydana gelen kuraklık sebebiyle 3 bin 231 ortak üzerinde yaklaşık 32 milyon TL kredi alacaklarının ertelendiğini söyledi. Boyraz, "2007 yılı sonu itibariyle karlı kooperatif sayımız 11 iken, 2008 yılı sonu itibariyle 39 olarak gerçekleşmiştir. Zararlı kooperatif sayımız ise 53'den 27'ye düşmüştür. 2008 yılını bölge birliğimiz 586 milyon 139 bin TL, bağlı kooperatiflerimiz ise konsolide olarak 12 milyon 34 bin TL kar ile kapatmıştır. Bölge
Birliğimizce TAR-ET Projesi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle 4 bin 317 besi sığırı projeye dahil edilmiştir, bu amaçla 1 milyon 397 bin kredi kullanılmıştır" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, geçen yıl 2 milyar 500 milyon TL kredi kullandırdıklarını söyleyerek, Türkiye'de tarım kesiminin sorunlarının çözülmediği sürece, gelir seviyesi arttırılmadığı sürece Türkiye'nin kalkınmış olamayacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız