SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birliğe Kayısı Satan Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı üreticilerinin fiyat düşüklüğünden dolayı Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (Kayısıbirlik) kayısı satmadığı bildirildi.

Kayısıbirlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, 1.7 YTL olarak açıkladıkları avans fiyattan sonra 29 Ağustos'tan itibaren alımlara başladıklarını hatırlatıp, "Ancak beklediğimiz kadar ürün getiren olmadı. Üretici bunda haklı; çünkü fiyat düşük. Piyasa fiyatı, üreticinin kayısıyı mal ettiği fiyattan düşük. Bu nedenle üretici kayısıyı getirmeden bekletiyor"dedi.

Avans fiyatının önümüzdeki günlerde arttırmayı planladıklarını söyleyen Bayhan, "Üretici kayısıyı bekletir satmazsa, fiyat kendiliğinden yükselir. Bu nedenle üretici dirensin ve ihtiyacı kadar miktarda kayısı satsın. Pazara ve Kayısıbirlik'e kayısı getirilmezse, fiyatın yükseleceğini ümit ediyoruz. Zaten Kayısıbirlik olarak açıkladığımız 1.7 YTL avans fiyatını önümüzdeki günlerde yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

AVANS FİYATI..
Kayısıbirlik Genel Müdürü, 23 Ağustos'ta "başfiyat" bekleyen kayısı üreticilerine "Yeniden Yapılandırma Kurulu"nun önerisi doğrultusunda avans+ fark fiyatı uygulaması yapacaklarını belirtmiş ve şöyle demişti:

"2005-2006 sezonu başlangıcı avans fiyatımız 1,7 YTL'dir. Avans fiyatın yüzde 20'si peşin, kalanı 3 ay sonra ödenecektir. Bu avans fiyatımızı 1 numara kayısı içindir ve piyasa şartlarında değişebilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız