SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birliğe Vesile Olsun.."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da resmi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.
 
Kurban Bayramı dolayısıyla Malatya Valiliği tarafından organize edilen resmi bayramlaşma töreni, öğretmen evinde yapıldı. Bayramlaşma törenine, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, dernek ve oda başkanları katıldı. 
 
Resmi bayramlaşma töreninde basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Türk milletinin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyoruz. Bundan sonraki bayramlara da sağ salim ve afiyetle erişmelerini diliyoruz. Bu Kurban Bayramına biraz buruk girdik. Yakın zamanda canını memleketimiz için feda eden şehitlerimiz oldu. Van'da meydana gelen deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bayram münasebetiyle yakınlarının bayramlarını tebrik ederken, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Aynı zamanda yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bayramlar sevinçlerin ve mutlulukların paylaşılarak çoğaltıldığı, acı ve kederlerin de paylaşılarak azaltıldığı dönemlerdir. Bu dönemlerde insanlar, birbirleriyle sevgi ve muhabbetle; dayanışma içerisinde olurlar. Dargınlar barışır. Uzun dönemde birbirleriyle görüşmeyen insanlar, bir araya gelirler. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz Kurban Bayramının da milletimiz için dargınlıkların giderilmesine, sevinç ve mutlulukların paylaşılarak, artırılmasına yönelik bir vesile olmasını diliyorum" dedi. 
 
2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu da, "Bayramlar, küçüklerin büyüklerine olan saygısını gösterdiği, büyüklerin de küçüklere sevgisini gösterdiği müstesna günlerdir. Bu anlamda da Kurban Bayramını Malatya'da coşkuyla kutlamaya çalışıyoruz. Valiliğin organizesiyle bayramı kutluyoruz. Mehmetçik de, kışlalarında bayramı komutanlarıyla birlikte kutluyorlar. Bu anlamda yakın bir zaman önce Erciş ve Van depremiyle acılar yaşadık. Bayram hem hüzünlü hem de güzel duygular içerisinde kutlanmaya çalışılıyor. Bu vesileyle vatan için, bayrak için aziz şehitlerimizi de saygı ve hürmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, bayramların insanlar için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Van depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ve bayramın birleştirici, bütünleştirici yönüyle milletimizin bütünleşmesine, toplumsal birlikteliğimize vesile olmasını öncelikle diliyorum. Bütün hemşerilerimin bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu. 
 
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, hüzünlü bir bayram yaşadıklarına dikkat çekerek, şunları aktardı; "Bu bayram, gerek şehitlerimiz münasebetiyle gerek Van depremi münasebetiyle hüzünlü geçiyor. Bu bölgede sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin, bütün üzüntü ve sıkıntılarını biz gönlümüzde hissedip, yaşıyoruz. Allah'tan dileğimiz bir daha böyle felaketler ülkemize vermesin." 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, "Hem terör saldırılarının arttığı bir dönemde hem de bütün Türkiye'yi acıya boğan Van depreminden sonra bayramı buruk bir şekilde kutluyoruz. Ben bütün Malatyalıların bayramını kutluyorum. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Terörle daha etkin mücadele gerekiyor. Bu konuda biz her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu her platformda ifade ediyoruz. Depremle mücadele de bizlerin elinde. Burada öldüren deprem değil, katil insanlar ve yönetenlerdir. Bununla ilgili de Türkiye ve Malatya'nın gerekli dersleri çıkaracağına inanıyorum. Bir daha böyle acı bayramlar yaşamayız" şeklinde konuştu. 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Kıs bir süre önce Van Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha ifade ediyorum. Ve şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehit ailelerimize de özellikle sesleniyorum; onların ellerinden öpüyorum. Onların evlatları olarak bizleri görmelerini istiyorum. İnşallah bir kez daha hep beraber şehit cenazeleriyle karşılaşmamak için,
Türkiye'yi müreffeh bir ülke haline getirmek için çok daha çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ve bu mübarek günde bir kez daha kardeşin kardeşe kırdırılmadığı bir Türkiye, bir dünya istiyorum" dedi. 
 
Ayrıca Malatya Valisi Ulvi Saran, Kurban Bayramı dolayısıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız