SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birliğimize Beraberliğimize Sahip Çıkmalıyız"

0
Güncellendi - 2016-03-17 20:30:42
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'daki şehit aileleri ve gazi dernekleri yöneticileri, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret etti

Malatya'daki şehit aileleri ve gazi dernekleri, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret ettiler.

VALİYİ ZİYARET..

Vali Süleyman Kamçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı H.Ziya Öztürk, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara, Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk ve dernek üyelerini, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeni ile makamında kabul etti.

Ziyaretçiler kendilerini kabullerinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Vali Kamçı’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Vatanımızı her türlü kasıt ve tehlikeden koruyarak, şanlı bayrağımızın yurt semalarında hür ve mağrur dalgalanması için canını feda eden şehitlerimizi ve bu uğurda yaralanan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

ÇAKIR'I ZİYARET..

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, beraberinde Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sıddık Selçuk, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, Harp Malülü Şehit, Gaziler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Gözükara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

18 Mart Şehitler Haftası kapsamında Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ile birlikte bir takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, ziyaret sarısında yapmış oluğu konuşmada; “18 Mart Şehitler Haftasını duyarlılık oluşturmak anlamında çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bizi kırmayıp kabul ettikleri için sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz. Bu yıl Malatya’da farklı bir uygulama başlattık. 150 Şehit Ailemizi Kamudaki Yöneticilerimizle eşleştirdik. Şehit Aileleri bugün evlerinde kamu yöneticileri tarafından ziyaret edilecekler.

Ülkemizde meydana gelen ve içimizi yaralayan bu olayların biran önce son bulmasını, ülkemize huzurun ve barışın hakim olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında konuşan Dernek Başkanları ise,”Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünde bizleri kabul ettiği için sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman şehit ailelerinin ve gazilerimizin yanında olmuştur. Bu duyarlılığından ve desteklerinden dolayı sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dediler.

Şehit ve Gazi Derneklerinin bir arada olmalarının ve birlikte programlar yapmalarının çok anlamlı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Temsil etmiş olduğunuz şehitler ve gaziler bizim yanımızda çok değerlidir. Şehide ve gaziye sahip çıkmak, bayrağa, vatana sahip çıkmak, birliğe, beraberliğe sahip çıkmak çok önemlidir. Biz ülke olarak şehitlerimizin ailelerini ve yakınlarını her zaman bağrımıza bastık. Çünkü şehitlik bizde en yüksek mertebedir. Son günlerde ülkemizde cereyan eden terör olaylarından dolayı çok sayıda şehidimiz oldu.  Bu şehitlerimiz ülkeleri için, birliğimiz ve geleceğimiz için canlarını feda etmişlerdir. Herkesin şehitliği göze alacak derecede bir vatan sevgisine sahip olması gerekiyor.

Bizim için özel olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşları gibi değerlerimizin gençlerimize çok iyi anlatılması gerekiyor. Bu hafta münasebetiyle şehitliğin ve gaziliğin ne demek olduğunu yapılan programlarla gençlerimize anlatmış oluyoruz. Rabbim tüm şehitlerimizin makamlarını yüce eylesin, gazilerimize iyi bir yaşam nasip etsin” temennisinde bulundu.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek sunan Dernek Başkanlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da, diz üstü bilgisayar hediye etti.

Bülten

d

Panot1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız