SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlik Beraberlik Pekişiyor..'

A- A+ PAYLAŞ

Malaya 2. Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu. Aşure ikramında bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Alevi kardeşlerimizi İslam'ın dışına götürmeye çalışanların yanında Alevi kardeşlerimiz olmaz, kendileri militalist bir örgüt olarak bir başlarına kalırlar" dedi.

2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen aşure ikramına; AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Aşure ikramında bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Birlik ve beraberlik kültürümüzü geçmişten bugüne kadar çok iyi pekiştirmişiz. Hamdolsun ülkemizde birlik ve beraberlik her geçen gün pekişiyor. Bu birlik ve beraberlik içinde olmak istemeyen insanlar, gerçekten hiçbir kesimi temsil etmiyorlar. Sadece kendilerini temsil ediyorlar. Bir siyasi partinin milletvekili geçen gün çıktı; Alevliği getirdi tam İslam'ın dışına koydu. Bu Alevi kardeşlerimize yapılacak
en büyük haksızlıktır, en büyük saygısızlıktır. Alevi kardeşlerimiz İslam'ın içindedir. Alevi kardeşlerimizin mezhebi olarak farklılığı vardır. Sünnilerde de mezhep farklılıkları vardır. Dolayısıyla Alevi kardeşlerimiz ile Sünni kardeşlerimiz arasında olaylara yaklaşım tarzı açısı haricinde hiçbir farklılık yoktur ve o yüzdende biz her zaman Alevi kardeşlerimizi Sünni kardeşlerimizden ayırmadık, ayırmamızda mümkün değil. Ve Türkiye'de 69 hükümet gelmiş geçmiş. İlk defa Alevi dedelerimizle bir araya gelen hükümet oldu. Bütün Alevi kardeşlerimizin düşüncelerini, yaşadıkları sıkıntılarını, öneri ve beklentilerini aldık, şuanda bunlar bir bir yerine getiriliyor. Alevi kardeşlerimiz İslam'ın içindedir, ihmal edilmiş sorunları vardır, bunların hepsini bir bir gideriyoruz. Kalkıp ta benim Alevi kardeşlerimi İslam'ın dışına götürmeye çalışırlarsa, onların yanında Alevi kardeşlerimiz olmaz. Kendileri militalist bir örgüt olarak kenarda baş başlarına kalırlar" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Muharrem ayının mübarek olması temennisinde bulunarak, "Bugünler bizler için önemli günlerdir. Bu günler, bizi biz yapan değerlerimizdir. Bu değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe, amaçladığımız birlik ve beraberliğimize sahip çıkmış oluruz. Tarihten bir ders çıkarmak adına bunları kaşımaktan ziyade, o olaylardan mutlaka bir ders çıkarmamız gerekiyor. Çünkü birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan günlerdeyiz. O nedenle bu özel günler, birlik ve beraberliğimize katkı yapıyor" diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, "Hz. Hüseyin'in Kerbela'daki olayının yıl dönümünü burada anıyoruz. Hz. Hüseyin ve Hz. Ali'yi anmaktan ziyade, anlamak gerekiyor. Çünkü onlar Resulullah'ın dizi dibinde yetişmiş ve Resulullah'ın terbiyesiyle büyümüş, ömürlerini İslam'a adamış insanlardır. Bu insanları anlamanın şuuru içerisinde olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ise, "Hz. Hüseyin ile 72 şühedanın Kerbela'da On Muharrem 680 tarihinde şehadetlerinin hüzünlü yıl dönümü nedeniyle her sene olduğu gibi milli birlik ve beraberliği sağlamak, kardeşlik duygularını pekiştirmek için hep bir araya geliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek, aşure ikramında bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız