SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlik Diline İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:50
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmet Öz, “Bu vatanda kardeş kavgasını kimse istemiyor. Hepimiz, birlik, dirlik ve devletimizin bekasını istiyoruz. Etnik bölücü fitnenin sona erdirilmesi için çalışılması ve gayret edilmesi doğru bir davranış. Ancak, milletimizin hassasiyetini rencide eden davranışlardan kesinlikle sakınılması gerekir” dedi. 

Türk Ocakları Malatya şubesinin davetlisi olarak Malatya’ya gelip Gündüzbey’de, Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sarıay, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Türk Ocakları Elazığ şube Başkanı Lütfü Parlak ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda yer alan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmet Öz, gündemi değerlendirdi. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bununan Prof.Dr. Mehmet Öz, “Birlik ve beraberlik konusunda birtakım gelişmeler oluyor. Bu gelişmeler olurken, bazı endişelerimiz de var. Hepimiz burada bin yıllık kardeşliğimiz var. Terörist başının tavsiyelerine ihtiyaç yoktur. Bu süreçte, yanlış görüntüler verilmesine karşı hassas olmak lazım. Sayın başbakan da ifade etti, bir takım toplantılarda bayrağımız olmaması milletimizi rencide etmiştir. Orada terörist başının muzaffer bir kumandan gibi gösterilmesi milletimizi rencide etmiştir. Yoksa bu vatanda kardeş kavgasını kimse istemiyor. Hepimiz, birlik, dirlik ve devletimizin bekasını istiyoruz. Milletimizin güçlenerek hem Türkiye’de ve Osmanlı coğrafyasında büyümesi lazım. Hepimiz birlikte çalışmalıyız. Ancak birlik ve beraberlik diline ihtiyacımız var.

Bugün memleketimizin 30 yıla yakındır etnik bölücü fitne var. Etnik bölücü fitnenin sona erdirilmesi için çalışılması ve gayret edilmesi doğru bir davranış, Yalnız, bu süreçte yıllarca terörist başı olarak bilinen, bölücü örgüte liderlik yapmış ve Türkiye’nin bunca insanın kaybına sebep olmuş, ekonomik kaybına sebep olmuş bir kişinin mesajlarının nevruz günü Diyarbakır meydanında adeta bir manifesto gibi açıklanarak, bu sürecin bir anlamda yürütülüyor olması, bizi ve milletimizi derinden üzmüştür. Yoksa bu memlekette kanın durması herkesin isteğidir. Ancak bunun yolu ve yönteminin çok iyi tespit edilmesi lazım. Milletimizin hassasiyetini rencide eden bu tür davranışlardan kesinlikle sakınılması gerekir" dedi.

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ise, “ Aynı vatan toprakları üzerinde yaşayan ve aynı kadere taşıyan insanlar olarak vatanın bölünmez bütünlüğü noktasında birlik olmamız lazım. Şehit kanları üzerinde oturduğumuzun farkında olmamız gerekir. Çanakkale ve Dumlupınar’da omuz omuza mücadele ettiğimiz unutulmamalı. Dik durmamız lazım. Devletimiz ve bayrağımızın ineceğinden hiçbir endişemiz yoktur, ancak atılacak adımlarda dikkatli olunması lazım, milletimizin hassasiyetlerine dikkat edilmesi lazım. İleride birbirimizin yüzüne yüze bakabilecek adımlar atılması lazım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız