SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birlik Kurdular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,"Birlik kurarak süt üretimini artırıp hayvancılıktan da para kazanılacağını göstermek istedik" dedi.

Malatya'da geçtiğimiz günlerde kurdukları Süt Üreticileri Birliği hakkında bilgiler veren Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, "Birliği kurmaktaki amacımız, süt üreticiliği yapan üreticilere her konuda yardımcı olmaktır. 2003'de Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği ilimizde kurulmuştu. 5 aynı ırkta ineği olan teşvikten faydalanabiliyordu. Malatya'da 51 bin boğa ineği var. Ancak 2007 ve 2008'de teşvikten çok az yararlanan oldu. Süt Üreticileri Birliği kurulduğu takdirde, üreticinin bir ineği dahi olsa teşvikten yararlanma durumu olacak. Ayrıca, süt toplamayla ilgili sıkıntılar var. Süt fabrikaların süt sıkıntısını gidermek için de birliğimizi kurduk. Çünkü, Malatya'daki süt işletmeleri sütü Malatya dışından getiriyorlar. Malatya'da olan sütü tek elden birlik olarak toplayıp fabrikalara vermek istiyoruz. Süt toplama merkezleri kurup, fabrikaların ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya'da süt fiyatının çok düşük olduğunu, üreticinin sütün litresini 50-55 kuruştan sattığına dikkat çeken Kurtoğlu, "Aksaray ve Konya Süt Üreticileri Birliği, kendi işletmelerinde 80 kuruşa kadar sütlerini satmaktalar. Üreticiler, birliğimizle çalışırlarsa ve birliğimize sahip çıkmaları halinde, sütü ihale edip tek elden satarak üreticinin alın terini karşılayacak fiyata getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya'daki süt fabrikalarının yüzde 25 kapasite ile çalıştıklarına dikkat çeken Aziz Kurtoğlu, "Üreticilerimizin Avrupa hibe fonlarından yararlandırmak için de çalışmalar yapacağız. Ayrıca üreticilerimize eğitim programları düzenleyeceğiz" dedi.

SÜT TOPLAMA MERKEZLERİ KURACAĞIZ
Arguvan ve Doğanşehir ilçesinde süt inekçiliğinin yaygın olduğunu belirten Kurtoğlu, "Doğanşehir İlçesi Polat beldesi, süt inekçiliği ile ilgili çok büyük projeler yapılacak bir beldemiz. Arazi yapısı tam süt üreticiliği yapılmasına müsaittir. Bu tür yerleri değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"Süt üreticilerimizden süt alan toplayıcılar, üreticilere ödemede sıkıntı yaşatıyor" diyen Kurtoğlu, "Kooperatifler kurulmuş. Atıl şekildeler. Bu kooperatiflerin de çalışır hale gelmesi için çalışmalar yapacağız. Üreticiye hayvan'dan para kazanacağını göstereceğiz. Çünkü, Malatya'da bir hayvandan günlük ortalama 13 kilo süt alınıyor. Balıkesir ve Aydın'da 35 kilo süt ortalaması var. Üreticilerimiz bu inekleri alıp süt üretimini görürlerse, verimi fazla olan süt ineklerini beslerler" ifadelerini kullandı.

Yem bitkisi ekimini de yaygınlaştıracaklarını aktaran Kurtoğlu, daha sonra şunları belirtti:
"Akçadağ İlçesi Bahri beldesinde bir üreticinin 150 dönüm dümdüz arazisi var. Bu arazisi olan iplik fabrikasında asgari ücretle çalışıyor. Arazisini hayvan için değerlendirse aylık 3 bin TL kazanır. Yani arazilerin de değerlendirilmesi lazım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız