SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birlik Vakfı'ndan Hatıra Ormanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:23
Birlik Vakfı'ndan Hatıra Ormanı
A- A+ PAYLAŞ

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu tarafından 'Birlik Vakfı Hatıra Ormanı' projesi kapsamında fidan dikim töreni gerçekleştirildi. 

Malatya'da, Birlik Vakfı Hanımlar Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Orduzu Pınarbaşı'nda 2 bin 300 çam fidanı toprakla buluştu.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri Yeni Malatyaspor Antrenman Sahası'nda gerçekleştirilen fidan dikme töreni, halk oyunları gösterisi ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törene katılan Malatya Valisi Vasip Şahin, Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu tarafından yapılan çalışmanın; ağaçlandırma, yeşillendirme ve yeşili koruma noktasında gençleri ileri dönük olarak bilinçlendireceğini belirtti.

Şahin, Birlik Vakfına yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, "Birlik Vakfı'nın amacı eşrefi mahlukat olan insanın, yaratılış gayesine uygun şekilde dünyada yetiştirilmesi, hazırlanması, donatılması ve diğer dünyaya hazırlıklı olarak gitmesini sağlamaktır. Bu kapsamda baktığımız zaman Müslüman, sadece insana değil, eşyaya ve tabiata da saygı duymak ve ona gerekli hakkı vermek durumundadır. Dolayısıyla bunun aksini yaptığımız zaman zulmetmiş oluruz. Tabiata hakkını verme adına yapılan bu ağaçlandırma faaliyeti önemli bir misyon ifa etmektedir" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu'nu yaptığı çalışmadan dolayı tebrik ederek, insanların beşikten mezara kadar ağaca muhtaç olduğunu dile getirdi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül de, birliktelikle bir araya gelen gönüllerin insanlara hizmet için yola çıktıklarını belirtti.

Ergül, Birlik Vakfı'nın gayesinin yoksunluk ve yoksulluğa çare bulmak olduğunu ifade ederek, "Birlikte hizmete davet ediyoruz. Çağrımız herkese açıktır. Ana hedefimiz, milletimizin geçmişiyle geleceği arasında köprü kurmaktır" diye konuştu.

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Gülten Demirkol da, Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu olarak birçok faaliyette bulunduklarını kaydederek, 'Birlik Vakfı Hatıra Ormanı' projesiyle anlamlı bir çalışmaya imza attıklarını dile getirdi.

Ağacı halka ve çocuklara sevdirmek, ağaç sevgisini genç kuşaklara aşılamak amacıyla çam fidanı dikim törenini düzenlediklerini ifade eden Demirkol, "Dünyanın vazgeçilmez nimetlerinden biri de ağaçtır. Doğadaki her ağaç hayata bağışlanmış yeşil bir anıt gibidir. Doğanın yeniden dengeye gelmesi ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için ağaç dikmeliyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çam fidanı dikim töreni gerçekleştirildi. Malatya Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, birlik üyeleri ve vatandaşlar, 2 bin 300 fidanı toprakla buluşturdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız