SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlik ve Beraberliğe İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde; kaymakam, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, dernekler, esnaf ve toplumun ileri gelenleri ile sivil toplum örgütlerinin katıldığı yemekte, istişarede bulunuldu.

Emekli maliyeci Mehmet Kayabaşı'nın organize ettiği ve Sürgü’de verilen birlik-beraberlik ve kardeşlik yemeği, samimi ortamda geçti. Kayabaşı yaptığı açılış konuşmasında, tüm davetlilerin isimlerini tek tek okuyarak teşekkür etti. Kayabaşı, "Doğanşehir'de ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu siyaset üstü dostluk ve kardeşlik buluşmasına katılan herkese huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Mazeretleri olup da katılamayan arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Doğanşehir’in gerçekten bir birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu konuda hepinizden yardım bekliyorum ve sözü değerli kaymakamımıza bırakıyorum" dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ise, şunları söyledi: "Mehmet beyin bu ince düşüncesine katılmamak elde değil elbette ki... Doğanşehir’in öncelikli konusu huzur, huzurun olduğu yerde fikirler birleşir, bu fikirler de Doğanşehir'e yatırım olarak döner. Nerede fikir ayrılığı varsa orada üretim olmaz, fikirler kavgası başlar. Dolayısıyla birlik beraberliğin olmadığı bir toplum, üretemez, üretemeyenler başaramaz. Unutmayalım ki, büyük beyinler 'fikirleri', orta beyinler 'olayları', küçük beyinler de 'kişileri' konuşur. Bizler farklı olmalıyız ve farklı düşünmeliyiz."

İş adamı Vahap Küçük de yaptığı konuşmada, "Doğanşehir benim memleketim. Ben Doğanşehir için elimden geleni her zaman yapmaya hazırım. Üniversite konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Doğanşehir halkına buradan bir müjde vermek istiyorum. Doğanşehir’de her biri 200 kişiye iş imkanı sağlayacak olan 4 adet fabrika yapacağız. İnsanımız çalışacak, bundan böyle kimse belediyelerden iş istemeyecek. İş isteyeni belediye başkanı hemen yanımıza gönderecek bizler de iş vereceğiz. Önümüzdeki günlerde bu projeyle daha geniş açıklamamız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Doğanşehir ve Bölge Başkanı İsmet Bayram, Doğanşehir'in birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Bir araya gelmeyen insanlar konuşamazlar. Eskiden bunları yaşadık. Gerek dış mihraklar bizleri bir araya gelmemiz için elinden geleni yaptılar. Bir araya gelmeyen insanların konuşamayacağı, konuşamayan insanların da üretemeyeceği, üretmeyen insanların da satamayacağı, satamayan insanların da refah düzeylerinin olamayacağı kesindir. İnsan olan yaratılanı Yaradandan ötürü seversek, inanın ki çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Malatya’da her şeyimiz var bir tek ihtiyacımız; birlik-beraberlik. Bunu sağlamadığımız sürece refah sürecinden söz etmek mümkün değildir. Bunu da bu tür toplantılarla aşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Demirtaş ise, "Doğanşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün toplantısına katıldım ve müdürümüz bana Esentepe Mahallesi'nde acilen iki okul çalışması yaptıklarını söyledi. Bu konuda bizlerden yardım istedi. Çalışmalar başlattık. Şu anda projesi hazır, yer verilirse hemen yarın başlarız. Ancak bir sorunumuz var oda yer. Esentepe Mahallesi'ne bir ilkokul bir de imam hatip okulu yapılmasıyla ilgili çalışmalar başlattık. Konuyla ilgili olarak büyüyen ve gelişmekte olan bu mahallemize arsa gösterirseniz projesi hazır, hemen yarın başlayabiliriz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız