SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlik ve Kardeşlik Bağlarının Kuvvetlendiği Günler.."

0
Güncellendi - 2019-08-13 05:40:30
A- A+ PAYLAŞ

  • Kurban Bayramı kutlanıyor. Vali, milletvekilleri, yerel yöneticiler ile bazı kuruluş temsilcilerinin mesajları..

Kurban Bayramı başlıyor. Malatya merkezde bayram namazı saat 06.13'te kılınacak. Resmi bayramlaşma töreninin, Bayramın ilk günü İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'ndaki BELSOS Tesisleri önünde yapılacağı bildirildi. Bu arada il yöneticileri, siyasiler ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri bayram mesajları yayınladılar.

RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ..

11- 14 Ağustos günleri arasındaki 4 günlük Kurban Bayramı nedeniyle, resmi bayramlaşma töreninin 11 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Vali Aydın Baruş, bayramlaşma töreniyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bayramlar milli ve dini duygularımızın manevi esintisi altında örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı, millet olma şuurumuzun somut münasebetlere dönüştüğü, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın kuvvetlendiği günlerdir. Aramızdaki dargınlıkların ortadan kalkmasına, barış ve hoşgörünün gönüllerimize yerleşmesine vesile olan Kurban Bayramı, ilimizde de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacaktır.

Bu coşkuyu yaşamak ve mübarek Kurban Bayramını hep birlikte kutlamak amacıyla; Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz tarafından tüm Resmi Kurum ve Kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Meslek Örgütlerimiz ve Vatandaşlarımızın katılımlarıyla 11.08.2019 Pazar günü saat:17.00'de Hürriyet Parkı BELSOS Tesisleri Önünde (Orduevi Karşısı) bayramlaşma töreni gerçekleşecektir."dedi.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Yoksulların, muhtaçların ve kimsesizlerin hatırlandığı, sıla-i rahimin gerçekleştirildiği, küskünlüklerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların nihayete erdirildiği bayramlar, dayanışma ve yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlendirilmesine emsalsiz katkılar sağlayan müstesna günlerdir.

Kurban Bayramı, “yaklaşmak, yakınlaşmak” anlamlarını ihtiva etmesi münasebetiyle, nefislerimizi yapacağımız ibadetler ve iyiliklerle Yüce Mevlaya daha yakın kılmak için de bir fırsattır. Hazreti İsmail (A.S.)’in Allah (cc)’ın buyruğuna sonsuz teslimiyeti Kurban Bayramının manasını telakki etmede bize yol gösteren bir rehberdir.

Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki tüm İslam Âleminde ve Türkiye’de olduğu gibi Kayısının Başkenti Malatya’mızda da; birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi sevgi, saygı ve muhabbetle harmanlayarak perçinleyeceğimiz bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz.

Bayram günlerinin gerçekten “bayram” olmasının yolunun fakir, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizin kapılarını çalmak, kendileriyle hemhâl olarak onların yüzlerini gülümsetmekten geçtiğini unutmamalıyız.

Bilhassa, bu mübarek günlerde, dünyanın dört bir yanında akmakta olan kan ve gözyaşlarının durması, ellerin ve kalplerimizin dostluk ve kardeşlikte birleşmesi, Cennet Vatanımız üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain planların dün olduğu gibi bugün de Aziz Milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında hüsrana uğrayıp mert ve cesur sinesine çarparak yok olması en büyük dua ve temennimizdir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya’mızın muhterem halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

"İçerisinde pek çok güzelliği ve hikmeti barındıran Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; millet olma bilincinin güçlendiği, paylaşma ve dayanışma ruhunun perçinlendiği, gerek ülkemizde gerekse dünyada ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaçlara yardım elini uzatma zamanlarıdır. Bu müstesna zamanda Allah adına kurbanlarını keserek paylaşan ve hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olmasını temenni ediyorum.

Bayram esnasında yolculuğa çıkacak vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını hatırlatarak bütün vatandaşlarımızın bayramda sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum. Canını vatanın ve milletin bekası için feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Kıymetli hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayramlara huzur ve barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Kurban Bayramı, birliğin, beraberliğin, sevgi ve merhametin bayramıdır. Aynı gemi içinde seyahat ettiğimizin farkındalığını yaşayıp, dayanışma ruhunu toplumun tüm katmanlarına yayma ve şefkat iklimine ulaşma iradesini ortaya koyduğumuz en önemli günlerdendir.

Kurban bayramın temelinde kardeşlerimizle elimizdekini paylaşmak, bölüşmek vardır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, birbirimizi sevdiğimizi, kardeş olduğumuzu ortaya koymak iradesi vardır. Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz.

Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır.

Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, Dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklarda Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, duaların kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bayramların birlik, dayanışma, barış ve kardeşlik duygularının öne çıktığı günler olduğunu belirterek "Anadolu’nun eşsiz topraklarında yüzyıllardır barış, kardeşlik ve dostluk tohumları yeşeriyor. Türkiye’yi bölgesindeki diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliği bu birlik beraberlik duygusudur. Yanıbaşımızda yaşanılanlara baktığımızda birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor.

Kurban Bayramı'nın üreticilerin emeklerinin karşılığını, tüm çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücreti aldıkları, farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği, insanların haksız ve hukuksuz gözaltına alınmadığı, yargılanmadığı, tutuklanmadığı, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, gençlerin işsizlik, çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı, açlık ve yoksulluğun sona erdiği günler getirmesini diliyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır.

Bu mübarek günde de; evinde ve yatağında bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; muhtaçların, kimsesizlerin, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Hanelerine muhabbet ve sevinç taşımalıyız.

Bu vesileyle; bu günler, Hac ibadetinin ifa edildiği; kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat’ta, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. Hac ibadeti için bu mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum.

Kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, hemşerilerimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemine huzur, sağlık, mutluluk, selamet getirmesini Rabbimden temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, en kalbi sevgilerimi, selam ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

"Bayramlar, böyle günlerde birleşmenin bütünleşmenin, kaynaşmanın ortak duyguları yaşamanın vesile olduğu günlerdir.

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, samimiyet ve hoşgörü duygularını pekiştirdiğimiz takdirde eminim ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Sahip olduğumuz imkanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak bizim örfümüzün temel şiarlarındandır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi'nin ve hemşehrilerimin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, “Bayramlar, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günlerdir. Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır.” dedi.

Kurban Bayramı’nın milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlanması gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Kurban Bayramı inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayram günlerinin milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği özel günlerdir.

Birlik ve beraberlik şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar; Sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir.

Hac mevsiminin manevi iklimini de yaşadığımız bu mübarek günlerde, hac görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygularla, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın İslam âlemine, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum."

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

"Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz mübarek Kurban Bayramınızı kutlar; başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlarken, bayram dolayısıyla yola çıkacak araç sürücülerine de, trafik kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mesajında “Sevinçle, heyecanla beklediğimiz bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, dostluğun ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı günlerdir. Yüce Allah’ın bize bir lütfu olan Kurban Bayramı da, paylaşmanın mutluluğunu yaşadığımız, yoksulları, kimsesizleri gözettiğimiz, kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz, unutulmaya yüz tutan değerlerimizi yeniden hatırlamamıza vesile olan özel günlerden biridir. Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da, küçüklerimizi sevindirmek, yoksulları, kimsesizleri ve yaşlılarımızı hatırlayarak, onların gönüllerini kazanarak, bayramı özüne layık olarak idrak etmeliyiz. Hakka teslimiyetin nişanesi olan Kurban Bayramı’nda yapılan ibadetler, kesilen kurbanların ve mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getirenlerin ibadetlerinin Allah katında kabulü en büyük temennimizdir. Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönüşmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu vesile ile başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın İslam alemine, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Kurban Bayramı dolayısıyla mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir.” dedi.

Başkan Çınar, mesajında; “Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir.

Bayramlar bir anlamda kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmaktır. Rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, insanların her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramı, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir.

Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Cömertoğlu, “Kurban Bayramı’nın başta gönül coğrafyamız olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öncelikle bu önemli ve anlamlı günlerin Arapgirimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı temenni ediyorum. Bayramlar, toplumda karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Malatya Barosu Başkanı Enver Han mesajında, "Bayramlar, bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız, milli ve manevi değerlerin en üst seviyede yaşandığı, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı, sıkıntılardan uzaklaştıran, umut ve sevincimizi artıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren günlerdir.

Milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük değer köklü kültür ve medeniyet geleneğinin kazandırdığı dayanışma ruhu içerisinde ailelerimizle, çocuklarımızla, komşularımızla ve milletçe idrak edeceğimiz özel bayram günleri olacaktır. Büyüğüyle küçüğüyle, gurbette yaşayanıyla, aile fertlerinin bir araya geldiği, özlemlerin giderilip dostlukların tazelendiği bu özel günlerin tüm İslam aleminde nice güzelliklere vesile olmasını, huzur ve güven içinde geçmesini diliyorum. Bu duygu ve düşünceyle mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Avşar, “Kurban Bayramı’nın başta gönül coğrafyamız olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar'ın Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öncelikle bu önemli ve anlamlı günlerin Konyamız, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Rabbimizden temenni ediyorum. Bayramlar, toplumda karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Kimsesizlerimizi, yetimlerimizi, yaşlılarımızı unutmadığımız, koruduğumuz kolladığımız, nimetleri ve sevgimizi paylaştığımız bir bayram olsun” dedi.

Keskin’in Kurban Bayramı Mesajı şu şekilde: “Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumsal hayatımızın temel taşlarından olan bu müstesna bayramımız umuyorum ki; milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için canını feda etmiş şehitlerimizle, kahraman gazilerimizin emanetlerini bağrımıza bastığımız, kimsesizlerimizi, yetimlerimizi, yaşlılarımızı unutmadığımız, koruduğumuz kolladığımız, nimetleri ve sevgimizi paylaştığımız bir bayram olur.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta esnaf ve sanatkar camiamızın, Malatyalı hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar; ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Özcan, mesajında bayramların, sevgi ve saygıyı pekiştirmek, dayanışmayı arttırmak, milli ve kültürel değerleri daha da yüceltmek açısından güzel bir vesile teşkil ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı’nın paylaşmanın en iyi örneği olduğunu ifade eden Özcan, “Kurban, berekettir, hayra giden yoldur. Kurban, Hakk’a yaklaşmaktır. Kurban, Allah yolunda samimiyetin, fedakârlığın, teslimiyetin ve cömertliğin ifadesidir. Kurbanın sırrı paylaşmakta saklıdır. Kurban, paylaştıkça çoğalan iyiliğin adıdır. Kurban sadakadır, ibadettir, paylaşmaktır” dedi.

Özcan, bayramların özünde sevgi ve huzurun olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bir Bayram’a daha kavuşabilmenin sevinci içerisindeyiz. Kurban Bayramı’ özü itibariyle yeryüzündeki bütün insanlığa barış, huzur ve kardeşlik çağrısı yapar. Bu günler; umutların tazelenmesi, küslüklere son verilmesi ve yaşamın koşturması içerisinde zaman zaman unuttuğumuz güzel değerlerin tekrar hâkim kılınması bakımından en iyi fırsattır. Bayramların özünde sevgi ve huzur vardır. Toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı bu güzel günler vesilesiyle, tüm hemşerilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Malatya TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kurban bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Malatya TSO üyelerinin, Malatyalı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Sadıkoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı kurban bayramını hep birlikte karşılamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; sevgi, paylaşma, dayanışma ve barış gibi insana en çok yakışan değerlerin bir arada yaşanması halinde, hayatın nasıl güzelleştiğini görmemize vesile olan; kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemizi sağlayan çok özel günlerdir.

Bu özel ve mübarek günleri layığı ile yaşamayı temenni ederken,üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âleminin mübarek kurban bayramını kutluyor, sağlık ve huzur içinde, birlik ve beraberlik dolu nice bayramlara ulaşmayı diliyorum.”

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık, Kurban Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda; başta KADİM TÜRK DEVLETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin ebeden varlığı uğrunda, kan vererek bayraklaşan VATANA ADANMIŞ şehitlerin emanet bıraktıkları ana, baba, evlat, eş ve kardeşleri olmak üzere, bütün İslam Coğrafyası’nda bulunan, iman etmiş Müslümanlar’ın bayramını tebrik etti.

Başkan Işık, bayramların ruhuna uygun olarak; dargınlıklara son vererek, kardeşlik duygularını perçinleyerek, birlik ve beraberlik içerisinde geçirilmesi gerektiğini vurguladığı mesajında şu cümlelere yer verdi:

“Mezar taşıyla bayramlaşan şehit ana - babalarının ellerinden evlâtları olarak, toprağı baba eli bilen şehit yavrularının gözlerinden de ağabeyleri olarak, ölümsüz babalarının yerine öpüyorum... Onların bir yanının eksik olduğu VATAN toprağında bayramlar ne kadar bayram olursa, o kadar mübarek olsun...

TURAN COĞRAFYASI üzerinde inanmış, iman etmiş soyumun tüm fertleri ile birlikte, İslâm Coğrafyası içinde; tarihinde ve bugününde TÜRK’e ihanet bulunmayanların da bayramını tebrik ediyor, mübarek günlerin ruhuna uygun olarak; birlik beraberliğimizi, kardeşlik duyguları ile perçinlediğimiz nice bayramlara ulaşmayı RABB’imden niyaz ediyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız