SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tezahürü"

0
Güncellendi - 2016-09-09 03:06:06
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Uluslararası Kervansaray Buluşması’nı değerlendirdi. Başkan Gürkan, “8. Kervansaray Buluşması, amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Eylül 2016 Cumartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Kervansaray Buluşması değerlendirdi. Başkan Gürkan, 8. Kervansaray Buluşması’nın amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Kervansaray buluşmalarının amacı, toplumdaki birlik beraberliğin yanında tarihe karşı sorumluluğumuzun yerine getirilmesi, toplumsal bilincin oluşturulması, ilgili kamu kuruluşlarının da aynı zamanda kültürümüzün ve geçmiş değerlerimizin gün yüzüne çıkarılıp, gelecek kuşaklara aktarılması noktasındaki temel argümandır. Biz bu amaçla Kervansaray Buluşmaları’nı 2004 yılından sonra başlattık ve geleneksel hale getirerek Uluslar arası katılım düzeyinde de bu yıl 8’incisini yaptık. 3 yıl içerisinde de Kervansaray’ın yapılması için daha marjinal ölçüde yaptık. Bu yılki Kervansaray Buluşmasını değerlendirecek olursak, Kervansaray Buluşması lafzına, amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, orada tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını görürsünüz. Tüm mezhep liderleri, dedeler’den tutunuz, Ermeni derneğinden tutunuz, İtalyan kazı ekibi ki başta Marcella hanım olmak üzere ve diğer üniversitelerden gerek yurt içinde, gerek yurt dışındaki üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ve akademisyenlerden gelen katılımcılarla ki bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, siyasi parti il başkanlarının orada Malatya’nın birlik ve beraberliğinin en güzel tezahürünün örneği gösterildi. Geçmiş Kervansaray buluşmalarında da amaç buydu. İşte bugün Malatya huzur ve asayişin bu kadar önemli bir coğrafi konumda olmasına rağmen, muhafaza edilmesinin altında bu maya yatar. Biz adaletli olup, insanları beraberce kucaklayabileceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız anlayışında hep birlikte Malatya, hep birlikte Türkiye olgusu içinde ve devletin ebed müddet olarak yaşaması, ezanlarımızın susmaması, bayrağımızın gönderde dalgalanması amacıdır. Tabi geçmişini bilmeyenlerin geleceğe emin adımlarla yürümesi mümkün değildir. Onun için biz Kervansaray buluşmalarında geçmiş değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Kervansaray Buluşması kapsamında Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni hizmete açtıklarını belirten Başkan Gürkan, “Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni açtık. Bunlar rol model olacak hizmetlerdir. Elbette diğer yerlerde müzeler vardır. Şehir müzeleri de vardır. Bunlar belli elitlerin, belirli entelektüellerin, gezip münzevi bir müze konumunda değil, yaşamın bizzat idrak edildiği, icra edildiği, gelip gezen her kesin haz duyacağı, zevk alabileceği, aynı zamanda bu mahallede kimler gelmiş, kimler geçmiş, yaşam şekilleri, şartları, koşulları nelerdir, nasıl yaşamışlardır ve bu yaşantıları esnasında hangi katkıları sunmuşlar? Yerel önderleri, kanaat önderleri kim, bu mahallede muhtarlık yapmış, bu beldede belediye başkanlığı yapmış, kaymakamlık yapmış, devlet adamı olarak, siyaset adamı, milletvekilidir, spor adamıdır, müzik adamıdır, sanat adamıdır, tüm bunların burada mecz edildiği bir mekan olması ve mahalleye aidiyet olgusunun oluşması, mahallenin bütünleştirilmesi ve çocuklarımızın ve genç kuşaklarımızın bunları görüp, bunlar bu mahalleye bu hizmetleri yapmış, biz daha güzel hizmetler nasıl yaparız vizyonunun onlara nakşedilmesi işte bu mahalle müzelerinin de temel esprisidir. Buradaki mahalle müzesi de ben inanıyorum ki Türkiye’ye rol model olma noktasında ve güzel bir örnek teşkil etmesi açısından güzel işlere vesile olacağı kanaatindeyim. Bu mahalle müzelerinin sayısal anlamda ve belirli yerlerde bu müzeleri çoğaltacağız. Böylece Mahallelilik ruhunu benim mahallem, benim bakkalım, benim mahallemin esnafı ve benim mahallemin insanı olgusunu bütünleştirerek bu tür kültürel etkinliklerle ve kültürel hizmetlerle insanımızın zihnine nakşetmemiz temel görevimizdir” diye konuştu.

Başkan Gürkan, Mahalle Müzeleri’nin milletimizin birlik ve beraberliğine katkının yanı sıra aidiyet olgusunu geliştireceğini ifade ederek, “Bu milletin 15 Temmuz darbe teşebbüsünde göstermiş olduğu millet olma özelliğini en güzel bir şekilde bütün dünyaya nasıl duyurduysak bu tür hizmetler aynı zamanda gelecekte bu milletimizin üzerinde gayesi olanlara da en güzel örneği verecek ve buna benzer nice örnekleri sunma amacına matuftur. Milletimizin birlik beraberlik dayanışma ruhu içerisinde milletimizin müreffeh bir düzey içerisinde çağdaş ve çağın üzerinde muasır medeniyete ulaşması noktasındaki temelini oluşturan kültür argümanlarıdır diye ifade edebilirim” dedi.

Bülten

kervansaray

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu buluşmadan çıkan somut sonuç nedir. Reklam kokan hareketler olmasın maksat. Sadece buluşmak için mi bütün bu organizasyon. Öyleyse içi boş demektir ki çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla