SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlik ve Beraberlik İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını Mehmet Yağcı’nın yaptığı Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği (MÜNÖD)’ün bayram dolayısıyla Malatya’da bulunan üyeleri, Sinan Oteli’nde bir araya gelerek bayramlaştılar.

Bayramlaşma töreninde konuşan dernek genel başkan yardımcısı Pınar Can, Malatya ve İstanbul’da iki ayrı bayramlaşma etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bu bayramlaşmalarda Türkiye’nin dört bir yanında okuyan ve hatta artık ülkemiz dışında da okuyan Malatyalı arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmeyi hedefliyoruz. Tabi bu hedefimizi gerçekleştirirken de her zaman olduğu gibi yoğun hazırlık dönemlerini Genel Merkezimizde, şube ve temsilciliklerimizde sürdürmeye devam ediyoruz.

MÜNÖD olarak her zaman dinamik ve aktif yapımızı devam ettirme gayreti içerisindeyiz, ancak çalışmalarımızı genel merkez, şube ve temsilciliklerimizin bulunduğu 20 ilde sürdürdüğümüzden dolayı Malatya kamuoyu, bazı çalışmalarımızla ilgili tam bilgi sahibi olamamaktadır. Bundan dolayı, burada sizlere MÜNÖD’teki önemli gelişmelerden de kısaca bahsetmek istiyorum.

Malatyamız ve Türkiyemiz için ilk’leri gerçekleştirmekle ünlenen derneğimiz, Genel Merkeziyle, 20 ilde bulunan şubeleriyle ve temsilcilikleriyle bu yıl da, yine ilklerin altına imza atmak için kolları sıvamıştır.

Malatyalı üniversite öğrencilerinin yurtiçi ve yurtdışındaki temsilcisi olan MÜNÖD, yine Malatyalı üniversite öğrencilerinin sorunlarını, geniş kapsamlı çalışmalar yaparak araştırmaya başlamıştır. Bu araştırmaların neticesinde yine Türkiye’de bir ilke imza atarak “Öğrenci Sorunları Zirvesi”ni eğitimden sorumlu bürokratlarımızın, yine eğitime önem veren milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, iş adamlarımızın katılımıyla, İstanbul’da düzenliyecektir. Bu zirvede, MÜNÖD’ün, eleştirmek için değil, değiştirmek için varolduğunun kanıtı olacak şekilde çözüm önerileriyle birlikte sunumlar yapılıp, sorunlar çözümleriyle beraber dile getirilecektir.

Yine tüm Türkiye’de büyük ses getirecek olan bir organizasyon için hazırlıklara başlamış bulunmaktayız. Malatyalı üniversite öğrencileri, MÜNÖD aracılığı ile “Yılın En’leri”ni seçecek ve İstanbul’da düzenlenecek büyük bir organizasyonla seçilen kişilere “MÜNÖD Yılın En’leri” ödülleri takdim edilecektir. Bu organizasyonla Malatya’nın ve Malatyalı üniversite öğrencilerinin sesini tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçlamış bulunmaktayız.

Malatya’da ise geçtiğimiz yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz “Kariyer Günleri”nde olduğu gibi yine büyük bir organizasyon gerçekleştirmeyi düşünüyoruz, bunun için de, içerik belirleme çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu saymış olduğum organizasyonların hazırlıkları başlamış olup, en kısa zamanda detaylı bilgilendirmeler yine ilgili iletişim kanallarımzdan kamuoyuna yapılacaktır.

Dernek içi yapılanmalarımızın son durumundan da kısaca bahsedecek olursak, şu an, son haliyle 20 ilde şube ve temsilciliklerimiz bulunmakta. Son olarak Almanya-Köln, Azerbeycan-Bakü, Kıbrıs-Gazimagusa ve Ankara’da da şube yapılanmalarımız başladı. Kocaeli, Bursa, Sakarya’da şubelerimiz, Eskişehir, Trabzon, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Uşak, İzmir, Konya, Çorum, Isparta, Erzurum, Samsun’da temsilciliklerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir.

Genel Merkez’imiz bünyesinde; Şube ve Temsilcilik İşleri, Komisyon İşleri, Proje İşleri, Organizasyon İşleri, Mali ve Resmi İşler Başkanlıkları kurulup, bu başkanlık birimlerine şube ve temsilcilik yönetimleri de dahil edilerek kurumsal yapıda değişiğikliğe gidilmiş bu değişiklikle daha güçlü bir teşkilat yapısı sağlanmıştır.

Yeni bültenimiz ve yeni web sitemiz ile çalışmalarımızı daha yakından takip etme imkanını da çok yakında elde edeceksiniz arkadaşlar. Malatyalı üniversite öğrencilerinin bütün Malatyalılara örnek olacak bu birlik ve beraberliğini buraya gelerek gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız