SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlik ve Beraberlik' İftarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da birlik ve beraberlik iftar yemeği düzenlenerek, birlik mesajları verildi.

Şelale Lokantası'nda, Hz.Ali'nin şehit edilişinin 1347.yıldönümü nedeniyle Müftülüğün organize ettiği birlik ve beraberlik iftar yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süheyla Ünal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Doğan Ünver, bazı daire müdürleri, oda, dernek ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Hz.Ali, Yunus Emre ve Mevlana'nın birlik ve beraberlikle ilgili sözlerini hatırlatarak, "Farklı kelimeler kullanabiliriz, ancak yüreğimiz aynı şeyler için çarpıyor. Kısacası farklılıklar zenginliğimizdir" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Bu güzelliği yüzlerce senedir yaşıyoruz. Alevisi, Sünnisi ve Çerkezi, kısacası farklı olmadığımızı görüyoruz" ifadelerini kullanıp, birlik ve beraberlikle ilgili örnekler verdi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu da, “Valimizin onurları, belediye başkanımızın ev sahipliğinde müftülük olarak gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlik iftarına hoş geldiniz” diyerek, "Bu akşam, aynı zamanda Hz.Ali efendimizin şehadetlerinin yıldönümüdür. Hz.Ali başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice Ramazanlara ulaşılmasını Mevla'dan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Doğan Ünver de konuşmalarında birlik ve beraberliğin önemini anlattılar.

ASLANOĞLU'NUN İFTARI..
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, verdiği iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Satır Et Lokantası'nda bir iftar yemeği veren Aslanoğlu, yemeğin ardından basın mesuplarıyla gündemi değerlendirdi. Aslanoğlu, yemek sonrası basın mensuplarına kendi eliyle çay ikramında bulundu. (Alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız