SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlik ve Beraberlikle Ulaşıldı'

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında törenler yapıldı. Devletin zirvesini buluşturan ilk tören Anıtkabir'deydi. Anıtkabir'de de liderler arasında mesafe vardı. Ancak bu mesafe Meclis'teki törende iyice su yüzüne çıktı.

İLK TÖREN ANITKABİR'DE

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında törenler gerçekleşiyor. Anıtkabir'deki resmi törende bir araya gelen liderler ise birbirlerine karşı oldukça mesafeliydi. Saygı duruşu ve Anıtkabir Özel defterinin imzalanmasının ardından ilk meclise gidilerek törenlere devam edildi.

Başbakan Erdoğan da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, “Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir” dedi.

Mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını vurgulayan Erdoğan, TBMM'nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğduğunu ve milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti. Bununla birlikte, Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğduğunu kaydeden Erdoğan, bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temellerinin atıldığını ifade etti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖZ GÖZE DAHİ GELMEDİLER

Anıtkabir'deki mesafeli tavır Meclis'teki 23 Nisan törenlerinde iyice su yüzüne çıktı. Başbakan Erdoğan, Bahçeli'yle selamlaşmadı, Kılıçdaroğlu törene katılmadı. BDP'den törene tek katılan isim Sırrı Sakık'tı.

Erdoğan ve Bahçeli arasında son günlerde yaşanan 'bozkurt' polemiği bayram törenine de yansıdı. Meclis'teki etkinlikte Bahçeli ve Erdoğan selamlaşmadı hatta göz göze gelmekten bile kaçındı.

Bahçeli'den sonra salona gelen Erdoğan, Bahçeli'nin önünden geçerken iki lider arasında göz teması dahi kurulmadı. Erdoğan sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'le tokalaştı.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törende yer almadı. Kılıçdaroğlu törenin yapıldığı saatlerde partisinin çocuk raporuyla ilgili bir sunum yapıyordu.

Törende CHP'yi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi temsil ederken, Deniz Baykal da tören salonunda yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız