SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlik ve Beraberlikle Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan İlçesinde Atmalı köyü vatandaşlarının büyük desteğiyle yaptırılan Atmalılar İlköğretim Okulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. Atmalı köyü vatandaşların sigara paralarıyla yaptırılan okulun açılışı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Açılışa Vali Ulvi Saran, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okul açılışında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Malatya’ya yeni göreve başladığını ve ilk okul açılışını gerçekleştirdiğini söyledi. Saran, Atmalı köyü sakinlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Bu okul vatandaşların büyük desteğiyle yaptırılmıştır. Burada olmak ve bu okulun açılışını gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, okulun zor şartlar altında yapıldığını ifade ederek, “Halen bu okulun yapımında emek veren işçilerin sigorta borcu bulunuyor. Ben yüzde 25 bu halkın alacaklı olduğuna inanıyorum. Bu borcu İl Genel Meclisi Başkanımız Naci Şavata’nın ödemesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut da, Malatya’da eğitim alanında okulların fiziki alt yapısını güçlendirdiklerini belirterek, “Bu okulun yapımında yüzde 75 halk, yüzde 25 de devlet desteği vardır. Ben burada yaşayan vatandaşlardan çocuklarını bu okula göndermelerini istiyorum. Okulumuz da kontenjan açığı var, bakın pırıl pırıl okulumuz burada sizlere hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

Atmalılar Sosyal, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Başıbüyük ise, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde okulumuzu yaptık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ulvi Saran tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi. Tek tek sınıfları gezerek, okul hakkında bilgiler alan Vali Ulvi Saran ve protokol üyeleri daha sonra bir sınıfta okul sıralarına oturdu. Vali Ulvi Saran ve protokol üyeleri okulun dışında bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız