SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlikte Elimizden Geleni Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-10-19 03:39:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Muhtarlar Günü” nedeniyle Malatya geneli mahalle muhtarlarına öğle yemeği verildi.

Nikah sarayında verilen yemeğe, Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Muhtar Dernekleri Başkanları ve muhtarlar, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı. Yemekte yapılan konuşmalarda muhtarlık kurumunun yerel yönetimlerin en önemli ayağı olduğu ifade edildi.

Eren: Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz

Muhtarlık kurumunun geçmişi hakkında bilgiler veren Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Eren,  muhtarların devlet ile millet arasında önemli bir köprü olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Eren, “Kısacası muhtarların önemi, hangi dönemde anlaşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerek ödenekler konusunda, gerekse kendisi muhtarları toplayarak bürokratların muhtarlara daha çok itibar sağlaması yönünde gayret göstermiştir. 19 Ekim 2015 tarihli 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan başbakanlık genelgesi ile 19 ekim muhtarlar günü olarak kabul edildi.19 ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazete de yayımlanan 2015/11 sayılı başbakanlık genelgesi kapsamında yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlık müessesinin kuruluşu çerçevesinde her yıl 19 Ekim "muhtarlar günü " olarak kutlanacaktır” diye konuştu.

Çakır: Muhtarlar demokraside en önemli çekirdek

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da, muhtarlıkların yerel yönetimlerde ve demokraside en önemli çekirdek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bizler yerel yönetimler olarak muhtarlarımızla birlikte iş yaparak, bölgemizin, ilçemizin, mahallemizin sorunlarına birlikte çözüm buluyoruz. Muhtarlıklarımızı halkımız ile aramızda iyi bir köprü görevi kuran birim olarak görüyoruz. Her şeyden önce ülkemizin birliği, beraberliği, büyümesi bizim içi çok önemli.  Biz 15 Temmuz'da hain darbe girişiminden sonra bunu çok iyi gördük. O günlerde muhtarlarımız 25 gün boyunca sahada bizlerle birlikteydi. Ne zaman bir mahalle muhtarına işiniz düşse sizin önünüze düşerek sorunlarınızı yakından çözüyor. Sadece mahalle sorunu ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda, şehri adına, ülkesi adına, geleceği adına endişe duyan fikir beyan edebilen darbe girişiminde de kendisini ortaya koyan yürekli insanlar. Biz Malatya'nın geleceğine yönelik her türlü planlamayı ekiplerimizle birlikte yapıyoruz.  İlçe belediyelerimizle, muhtarlarımızla Malatya'mızı daha iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugün muhtarlarımızla birlik olma günüydü. Biz artık tek çatı altında birleştik ve tek çatı altında hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız bizi kırmadan geldiler, verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Vali’den Çakır’a hizmet teşekkürü

Yemekte son olarak konuşan Vali Ali Kaban da muhtarlık kurumunun önemine değindi. Kırsala hizmet noktasında Büyükşehir Belediyesinin önemli hizmetler yürüttüğünü ifade eden Vali Kaban, “Tarihimizin en önemli kurumlarından birisi muhtarlık kurumudur. Öyle bir noktadadır ki muhtar, bir tarafından toplumun en küçük birimi, mahalle ya da köy, oradaki insanımızın vatandaşımızın en yakınında, onların seçtiği bir insan olarak bütün sistemi organize etmesi beklenen, en uçtaki vatandaşına en kolay ulaşan bir birim adıdır muhtarlık. Bu anlamda hakikaten toplumun daha çok hizmet alması, en ucuz yoldan en fazla hizmetin götürülmesinde tam bir kritik noktada durmaktadır. Biz hep birlikte insanımıza hizmet etme, hizmet götürme, elimizden geldiği tarzda son sınırda yapmakla mükellefiz. Büyükşehrimizin hizmetleri gayet güzel, tebrik ediyorum. Geçen hafta Ankara'daydım sayın bakanımız, başbakanımız ve cumhurbaşkanımız bugünü de düşünerek sizlere selamlarını sevgilerini ilettiler" dedi.

GÜRKAN’IN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Bu arada Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükümetimiz tarafından“Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiştir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını umut ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    Vay beni o nasıl bir daire protokol masası Sanki biraz küçük olmuş gibi dışarda kalan kalmasın Masayı beşleyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı (6 yıl önce)
    Allah tekrarını nasip etsin
    0
    0
    Yanıtla