SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlikte Görev Yapmaktan Onur ve Mutluluk Duyduk"

0
Güncellendi - 2017-06-23 22:20:51
A- A+ PAYLAŞ

  • Valiler Kararnamesi'nin ardından Vali Toprak'ı ziyaret eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel ile Harekat Yarbaşkanı, 15 Temmuz ve sonrasındaki süreci etkin bir şekilde yönetettiğini belirttikleri Vali'nın halk ve mesai arkadaşları tarafından hizmet ve başarılı çalışmalarıyla yad edileceğini ifade ettiler.

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı, bu kararın ardından ziyaret eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in bu ziyaretine ilişkin Valilik'ten yayınlanan basın bülteninde, Ordu Komutanı ve beraberindeki 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı'nın bu ziyarette, "Malatya halkının ve birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarının 15 Temmuz ve sonrasındaki süreci etkin bir şekilde yönetmesi, Malatya'ya yapmış olduğu hizmetler ve başarılı çalışmalarla yad edeceğine inançlarını belirttikleri" ifade edildi.

21 Temmuz 2017 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile merkeze alınan Vali Toprak'ı ilk olarak 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat ziyaret etmişlerdi.

21 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete ilişkin, Valilik'ten 22 Haziran Perşembe günü yayınlanan basın bülteni şöyle:

"2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Hançeri Sayat ile birlikte Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Korg. Temel ve Tuğg. Sayat, Valilik Şeref Defterini imzalayarak Vali Toprak ile bir süre görüştüler.

21Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan İçişleri Bakanlığının 13 Haziran 2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanması münasebeti ile hayırlı olsun dileklerini ileten Korg. Temel ve Tuğg. Sayat’a ziyaretleri ve dilekleri için teşekkür eden Vali Toprak, kısa bir süreliğine de olsa birlikte görev yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Ankara’ya yapacakları ziyaretlerinde kendilerini her zaman için görmekten ve ağırlamaktan onur duyacağını belirtti.

Vali Toprak, “Malatya’nın tüm dinamikleriyle birlik ve beraberlik içerisinde görev yapmanın huzuru ile görevimizi yeni atanan arkadaşımıza devredecek olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.”dedi.

Korg. Temel ve Tuğg. Sayat’ da birlikte görev yapmış olmaktan kendilerinin de onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek yeni görevinde ve ileride yapacağı görev süresince de başarı dilediler.

Malatya halkının ve birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarının kendisini 15 Temmuz ve sonrasındaki süreci etkin bir şekilde yönetmesi ve Malatya’ya yapmış olduğu hizmetler ve başarılı çalışmalarla yâd edeceğine olan inançlarını belirttiler."

VALİ DE KOMUTAN DA DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI EN ÖN SAFTALARDI..

Malatya Valisi Mustafa Toprak ile o dönem Tümgeneral Van Asayiş Kolordu Komutanı olan İsmail Metin Temel, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı en önde mücadele eden isimler olarak hafızalara kazındı.

Vali Toprak, 15 Temmuz gecesi ve ertesi gün, 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki darbe yanlılarını etkisiz hale getirmeye yönelik emir, talimat ve girişimleriyle Malatya'daki kalkışmayı etkisiz hale getiren, galeyan halindeki halkı yatıştırarak, vahim olaylar olmasını engelleyen bir idareci olarak ön plana çıkmıştı.

Darbe gecesi Hakkari'de birlik denetiminde olan ve darbe girişiminin başlamasıyla, darbeci unsunların etkisiz hale getirilmesi için peşinden özel ekipler gönderdiği İsmail Metin Temel de, 2. Ordu bölgesinde darbeye karşı etkin tavrı, darbecilerin etkisiz hale getirilmesi, emirlere uymayan bir general hakkında "vur emri" vermesi, yine Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'yı, Ankara'da Özel Kuvvetler Karargahı'ndaki kalkışmaya karşı harekete geçmesi emriyle biliniyordu. Darbe girişimi sırasında Tümgeneral olan İsmail Metin Temel, bu dönemdeki çabaları nedeniyle, Yüksek Askeri Şura'nın olağanüstü toplantısında Korgeneralliğe terfi ettirilmiş, darbe girişimi nedeniyle görevden alınan eski Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutanlığı görevine atanmıştı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız