SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birlikte Güçlüyüz..'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki Malatya Kalkındırma Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Kongresi yapıldı. Derneğin eski başkanı Faruk Yeşilyurt, yeniden görev almazken, yönetim Yakup Demir başkanlığında oluşturuldu.

Derneğin kongresi “Necatibey Caddesi, Sezenler Sokakta gerçekleştirildi. Başkan Faruk Yeşilyurt’un açış konuşmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Fuat Kutsal divan başkanlığına, Mustafa Toy ve Turgut Topçu da yazmanlıklara seçildiler. Yönetim kurulu etkinlik raporu sunuldu.

Başkan Yeşilyurt, derneğin yeniden etkin duruma getirildiği, olumsuzlukların aşıldığını açıkladı. 1997 yılından sonra İzmir Caddesi gibi merkezi bir yerde yer tuttuklarını ve bugüne değin hizmet verdiklerini, Malatya kültür platformları, bürokratlarla görüşmeler, hemşerilerin sorunları gibi konularda çaba gösterdiklerini, “kendi binamız olsun” amacıyla hareket etmelerine karşın bunu gerçekleşmediklerini söyledi.

Bir ara özel işleri nedeniyle istifa ettiğini ve derneğin kapanma tehlikesi yaşadığını yaşadığınını, ancak daha sonra bunların aşıldığını belirten Yeşilyurt, yeniden aday olmayacağını belirterek Malatyalıların bir çatı altında toplanıp güzel etkinliklerin yapılmasını istedi. Yeşilyurt “Amacımız bu olmalı, Malatya Eğitim Vakfı’na da yardımcı olunmalı. Beraber olmaktan gururu duyuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından Mehmet Çamur tarafından denetleme kurulu raporu sunuldu.

Malatya eski Kültür Müdürlerinden Sami Çulcu, Malatyalıların sesini Ankara’da duyurmak, kültürel ağırlıklı etkinlikler yapılması, diğer derneklerle işbirliği yapılması gerektiğini öneri olarak sundu. “Malatya’nın öz değerlerine sahip çıkalım. Tabana yayalım. İşadamlarımız çok, onarı da aramıza katalım” dedi.

Yönetim kurulu başkanlığına seçilen Yakup Demir ise; birlikte hareketin önemine değindikten sonra “Tek başımıza hiçbir şeyiz. Birlikte güçlü oluruz.” diyerek tüm Malatyalı derneklerin ortak karar ve birlikteliği ile hareket edeceklerini, federasyon olmayı hedeflediklerini, derneğin sırtına amaçlarının dernekten yararlanmak değil, hizmet etmek olduğunu, Malatya ile ilgili iyi niyetle çok şeyler yapmak istediklerini belirtti.

Demir; yapmak istediklerini şöyle sıraladı:

"* Ankara’daki tüm Malatyalı derneklerin ortak karar ve birlikteliği ile hareketleri, işbirliği...
* Uzun vadede federasyonlaşma…
* Önemli olan maddiyatla birlikte proje ve çalışmalara da katkıda bulunmaktır.- Yönetim kurulu olarak bizi yalnız bırakmamanızı, sizlerin de proje çalışmalarına ağırlık vermenizi rica ediyorum.
* Kültürel etkinlikleri yardımlaşarak yürütelim…
* Burs verebilmek; MEV Ankara şube ile işbirliği, destek…
* Aktif olmamız gerek…
* Gelen projeleri de değerlendireceğiz…
* Derneğe katkı sağlamak için buradayız. Malatya ile ilgili çok şeyler yapmak istiyoruz."

Dernek yönetiminde görev alan Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir, dernekte ayda bir toplantı yapılmasını önerdi.

Konuşmalarda ayrıca 14 Mart 2009 cumartesi günü Malatyalı derneklerin gecesi önerildi. Diğer öneriler, temenniler ve dileklerin ardından sonra kongre sona erdi.

Kongrede; Hekimhanlılar Derneği Başkanı Hasan Alıcı, Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu, Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir, Kuluncaklılar Derneği yönetim kurulu üyesi Battal Yıldız yönetim kurulunda yer aldılar. Seçime birçok Malatyalı köy derneği temsilcisi katıldı. Nurettin Soykan ve Faruk Yeşilyurt “Onursal Başkan” olarak kabul edildiler.

Dernek yönetimi ve organları şu isimlerden oluştu:

* Yönetim Kurulu (Asıl)
1. Yakup DEMİR
2. Fuat KUTSAL
3. Erhan ÖZCAN
4. Ulvi TOPÇU
5. Cahit BÜÇGÜN
6. Atilla ÖZDEMİR
7. Hasan ALICI
8. Asım AYDOĞDU
9. Battal YILDIZ
10. Murat CAVLAK
11. Bayram BOZAL
12. İzzet BULGURCU
13. Mahmut Suat UZUN
14. Murat Aslan
15. Nuran ALİBEYOĞLU
16. Mehmet Ali ÇELİK
17. Aytekin İŞÇİ

* Yönetim Kurulu (Yedek):
1. Neriman TOPER
2. Bahadır ŞAHİN
3. Erol KURT
4. Recep KOYUNCU
5. Şinasi KAZANCIOĞLU
6. Yahya DEMİR
7. Muharrem GÜRER
8. Şahin ÇUHACI
9. Hasan Hüseyin ADIGÜZEL
10.Erol ATILGAN
11.Kadir OKÇU
12. Nahit MUTLU
13. Ali ÖZDEMİR
14. Hasan ŞAHİN
15. Erhan YILMAZ
16. Adil ÖZKUL

* Denetim Kurulu (Asil):
1. Malik ÇAM
2. Süleyman BİLGİLİ
3. Onur TEKTAŞ

* Denetim Kurulu (Yedek):
1. Mehmet ÇAMUR
2. Kamil GÖKSU
3. Günay YILDIRIM

* Onursal Başkanlar:
1. Nurettin SOYKAN
2. Faruk YEŞİLYURT.

HABER: Süleyman ÖZEROL
FOTO: Osman ÇELİK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız