SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlikte Hareketle Başarırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:19
A- A+ PAYLAŞ

Organik tarım uygulamalarında kullanılması gereken ilaçların tanıtımı ve uygulamalarıyla ilgili bilgilendirilme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Türkiye’nin gıda üretiminde 11. sıradan 7. sıraya yükseldiği belirtildi. 

Avşar Otel’de Bahadır Tarım Ticaret tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat, Darende, Yazıhan ve Hekimhan ilçeleri tarafından kurulan Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Berktaş, firma yetkilileri ve organik tarım üreticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ali Selvi, “Organik tarım yapılarak yetiştirilen ürünlerin ne kadar değerli olduğu son yıllarda daha iyi anlaşılmaya başlandı. Avrupa Birliği ülkelerinin önceliği organik ürünlerdedir. Bildiğiniz üzere sadece yetiştirmek yetmiyor. Bunun işleme ve pazarlama aşamaları da var. Organik sertifikalı ürünü yetiştirip kayıt altına almak, pazarlamanın da önünü açmaktadır. Ülkemiz gıda üretiminde, son yıllardaki artışlar göz önüne alındığında 11. sıradan 7. sıraya yükseldi. Ama üretimden çok pazarladığımız ürünleri değerinde satabilmemiz önceliğimiz olmalı. Bunun için organik tarıma geçiş yapmak zorundayız. Darende, Yazıhan ve Hekimhan İlçeleri tarafından Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruldu. Bu birliğin kurulmasında emeği geçen başta Birlik Başkanı İbrahim Berktaş’a ve üyelerine teşekkür ederim. Birlikte hareket edersek her aşamada daha güçlü oluruz” ifadelerini kullandı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında da bilgi aktaran Selvi, “27 Ocak 2014 tarihine kadar Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvurulduğu takdirde, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı ile ilgili bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği var. Bakanlığımızın bu desteklemelerinden siz müteşebbisleri en üst düzeyde istifade ettirebilmek bizim görevimiz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, birlik olarak yapacağınız yeni projelerde sizlere elimizden geldiğince destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Daha sonra Doğal Zirai İlaç A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necdet Yabaş tarafından, organik tarımda kullanılabilecek ilaçlar ve uygulamalarla ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından üreticiler tarafından yöneltilen sorular yetkililer tarafından cevaplandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız